Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Παραμένει το ενδιαφέρον της Vodafone για Forthnet

0

Στην οικοδόμηση νέας εικόνας, η οποία δεν θα παραπέμπει μόνον στην κινητή τηλεφωνία, αλλά στο σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε συνδυασμό με το τηλεοπτικό περιεχόμενο, προχωρά η Vodafone η οποία παράλληλα χαρακτηρίζει το ενδιαφέρον της για  Forthnet στρατηγικό.

persianis

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, Γλαύκος Περσιάνης, κλήθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων υπηρεσιών η οποία συνδυάστηκε με τη μετονομασία της hellas online (hol) σε Vodafone, να απαντήσει σε ερωτήματα εφ΄ όλης της ύλης.

Αναφορικά με τη Forthnet είπε ότι η διαδικασία για την εξαγορά της δεν προχωρά γρήγορα, αλλά το ενδιαφέρον της Vodafone είναι ξεκάθαρο και εδράζεται κυρίως στην συνδρομητική τηλεόραση Nova. «Το ενδιαφέρον μας είναι στρατηγικό» – δήλωσε – «αλλά για να ολοκληρωθεί μια συμφωνία χρειάζεται να συμφωνήσουν και τα δύο μέρη, πωλητής και αγοραστής». Πρόσθεσε πως η εταιρεία, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της σε πάροχο με το σύνολο των υπηρεσιών, είτε θα εξαγοράσει τη Forthnet, και έτσι θα αποκτήσει τηλεοπτικό περιεχόμενο, είτε θα αναπτύξει το Vodafone TV (πρώην hol TV). Σημειώνεται ότι σε επίπεδο ομίλου η Vodafone σχεδιάζει τη δική της τηλεοπτική πλατφόρμα και όπως έχει λεχθεί αυτή θα είναι ικανή να δουλέψει σε όλες τις χώρες στις οποίες ο όμιλος δραστηριοποιείται.

Απαντώντας επίσης σε ερωτήσεις ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος σημείωσε πως η εταιρεία σχεδιάζει επενδύσεις σε NGA (δίκτυα νέας γενιάς) χρειάζεται όμως ένα δίκαιο πλαίσιο, ώστε να συνδυαστούν οι επενδύσεις με τον ανταγωνισμό, «δεν μπορούν οι επενδύσεις να γίνουν μόνον από ένα πάροχο» κατέληξε στο σημείο αυτό, αναφερόμενος εμμέσως στη συζήτηση – διαβούλευση για την τεχνολογία Vectoring (ακόμα γρηγορότερο internet) η οποία έχει την ιδιαιτερότητα όπου εφαρμόζεται να μην επιτρέπει την εγκατάσταση δεύτερου παρόχου.

Ο κ. Περσιάνης τόνισε στη συνέχεια ότι είναι σημαντικό να υπάρξει πρόεδρος στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων). «Ελπίζουμε το θέμα να κλείσει τις επόμενες λίγες εβδομάδες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφορικά με το μείζον πρόβλημα της αδειοδότησης των σταθμών βάσεως παρατήρησε ότι ταλανίζει την αγορά της κινητής σχεδόν 20 χρόνια και ζήτησε να λυθεί λέγοντας πως «είναι προφανές ότι ως επενδυτές θέλουμε να λειτουργούμε σε καθεστώς νομιμότητας».

Ακόμη, αναφορικά με τη συνεργασία της Vodafone με τη Wind στις υποδομές είπε πως προχωρά καλά, αλλά, δεν έχει αποφασιστεί αν θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς (δηλαδή στη σταθερή όπως ερωτήθηκε) και τέλος απέφυγε να κάνει εκτίμηση για τη πορεία των εσόδων φέτος στην κινητή τηλεφωνία.

Στην ίδια εκδήλωση ο εμπορικός διευθυντής Καταναλωτικών Προϊόντων, Αχιλλέας Κανάρης, σημείωσε πως με την μετονομασία της hol αλλάζει ουσιαστικά το DNA της Vodafone. «Δεν είμαστε πλέον μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, αλλά μια εταιρεία η οποία παρέχει ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, δεν θα μιλάμε για την κινητή αλλά για τις ανάγκες όλης της οικογένειας».

Share.

Leave A Reply