Οι τρεις πάροχοι κινητής τηλεφωνίας της Κίνας, China Mobile, China Unicom και China Telecom υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση των εγκαταστάσεων κεραιών τους προς τον ενιαίο φορέα China Tower. Ο φορέας αυτός συστάθηκε και από τρεις εταιρεία και ο σκοπός είναι να μειωθεί, μέσω οικονομιών κλίμακος, το κόστος κατασκευής των τηλεπικοινωνιακών υποδομών.

china tower

Οι συμμετοχή των εταιριών στον ενιαίο φορέα είναι ως εξής: Η China Mobile, η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, θα λάβει το 38% των μετοχών, η China Unicom θα κατέχει το 28,1%, ενώ η China Telecom θα λάβει το 27,9%. Επίσης, μέτοχος με 6% θα είναι φορέας του Κινεζικού κράτους. Η συνολική αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της China Tower είναι 36 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία προβλέπει τη συνεγκατάσταση κεραιών των παρόχων πάνω στους ίδιους πυλώνες και τις υποστηρικτικές εγκαταστάσεις της China Tower , αλλά η κάθε κεραία και τα παρελκόμενα ηλεκτρονικά τους θα συνεχίζουν να εγκαθίστανται και να ελέγχονται από τους ίδιους τους παρόχους.

Όταν συστάθηκε η China Tower τον Ιούλιο του 2014 εκτιμάται ότι πήρε στον έλεγχο της σχεδόν ένα εκατομμύριο πύργους που ανήκουν και στους τρεις παρόχους, ενώ την προσεχή διετία αναμένεται να υπερβεί τα διπλάσια σημεία εγκατάστασης.

Για βάλουμε μία τάξη μεγέθους για τον αριθμό των κεραιών κινητής στην Κίνα, αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο η China Mobile, έχει εγκαταστήσει μόλις σε 18 μήνες, πάνω από ένα εκατομμύριο σταθμούς βάσης LTE.

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply