Τελειώνει το Σύζευξις 1, στα χαρτιά το Σύζευξις 2

0

Ξεμένει ολοσχερώς το δημόσιο από τις υπηρεσίες του Σύζευξις 1 σε περίπου ένα χρόνο, χωρίς, όπως είναι πλέον δεδομένο, να υπάρχει έγκαιρα η μετάπτωση στο Σύζευξις 2.

sizefksis

Ο ΟΤΕ και η Forthnet στο πλαίσιο του Σύζευξις 1 έχουν σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών (με βάση την επέκταση της αρχικής του 2009 που υπεγράφη Μάιο – Ιούνιο του 2014) έως τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2016. Για να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες θα πρέπει να υπογραφεί για δεύτερη φορά επέκταση της σύμβασης, κάτι που δεν είναι σαφές αν μπορεί να γίνει.

Την ίδια στιγμή το Σύζευξις 2, συνολικού προϋπολογισμού 616 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στον αέρα. Οι πόροι που είχαν προβλεφθεί για αυτό στο ΕΣΠΑ – περίπου 170 εκατ. ευρώ – θα πρέπει να εξασφαλιστούν, αν αποφασιστεί να προχωρήσει, από το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα στήριξης (ΣΕΣ). Το θέμα της χρηματοδότησης δεν είναι όμως το μοναδικό που θα πρέπει να επιλυθεί όσο αφορά το Σύζευξις 2.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την τύχη της ΚτΠ (Κοινωνία της Πληροφορίας). Η αντιμετώπιση που είχε η εταιρεία που υλοποιεί τα έργα της Ψηφιακής Σύγκλισης και της Διοικητικής Μεταρρύθμισης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προδιαθέτει για διαφορετικού τύπου εξελίξεις και μένει να δούμε ποιες θα είναι αυτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, συνέχεια της οποίας είναι η σημερινή, δεν έχει φροντίσει από τον Ιανουάριο που έγιναν οι εκλογές μέχρι και σήμερα να λειτουργήσει στην ΚτΠ η διακομματική επιτροπή η οποία λαμβάνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τα έργα και μεταξύ αυτών και για το Σύζευξις 2. 

Share.

Leave A Reply