Στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο συνέδριο για Android στον κόσμο

0

Οι Google Developers Thessaloniki, η μοναδική επίσημη κοινότητα των Google Developers στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης ‘ΝΟΗΣΙΣ‘, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη droidcon, το μεγαλύτερο συνέδριο για android στον κόσμο, από τις 10 ως τις 12 Σεπτεμβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη.

bcf04a3c50369a1ef216b29ed9f34a92_XL

Η droidcon Greece θα φιλοξενήσει προγραμματιστές- εκπρόσωπους κορυφαίων παγκόσμιων εταιριών, όπως είναι η  Google, Intel, JetBrains, Pollfish, Avast κα, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις τελευταίες εξελίξεις του λογισμικού Android, θα μιλήσουν για  καινοτόμες νέες τεχνολογίες και θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους συμμετέχοντες του συνεδρίου.

Η droidcon αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα  παγκόσμια τεχνολογικά events συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες συμμετέχοντες κάθε χρόνο. Διοργανώνεται από τοπικούς συνεργάτες και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη χορηγών από μεγάλες εταιρίες του χώρου, των ΜΜΕ και πολύ εθελοντική εργασία. Μετά από πολύ επιτυχημένα συνέδρια σε όλο τον κόσμο σε πόλεις όπως είναι το Βερολίνο, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Μόσχα και το Ντουμπάι, η Θεσσαλονίκη γίνεται ο επόμενος προορισμός που θα φιλοξενήσει αυτήν την πολύ σημαντική διοργάνωση.

Κατά την διάρκεια της droidcon Greece θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από παράλληλες δραστηρίοτητες, όπως είναι το droidcon Pitch Arena, το droidconsandbox|expo και το droidcon4kids, για τους λάτρεις της τεχνολογίας και τους “εξερευνητές” τεχνολογιών του μέλλοντος. Οι δραστηριότητες αυτές διοργανώνονται σε συνεργασία από GDG Thessaloniki, NOESIS, IEKDELTA, TIF-HELEXPO και άλλους σημαντικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

 

droidcon barcamp & democamp // 10 Σεπτ. @TIF-Helexpo (περ. 15)

Το πρώτο για την Ελλάδα droidcon democamp & barcamp, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το startupoffice του ΙΙΕΚ Δέλτα, θα προσφέρει τη σκηνή του droidcon Pitch Arena σε εμπνευσμένους προγραμματιστές για να μοιραστούν τις εμπειρίες και γνώσεις τους και σε επιλεγμένους επιχειρηματίες για να παρουσιάσουν τις ιδέες/πρότζεκτ τους σε μελλοντικούς συνεργάτες και επενδυτές, προσκεκλημμένοι στην Θεσσαλονίκη αποκλειστικά για τη droidconGreece·

 droidcon sandbox | expo // 11-13 Σεπτ. @Νόησις

το droidconsandbox | expo, είναι μια έκθεση που θα συγκεντρώσει κορυφαίες ηγετικές, στο χώρο της τεχνολογίας, εταιρίες για να παρουσίασουν τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και τα νέα τους προϊόντα και υπηρεσίες.

droidcon4kids // 13 Σεπτ. @Νόησις

Το droidcon4kids έχει σκοπό να εμπνεύσει τα παιδιά και τους νέους να δημιουργήσουν και να πειραματιστούν με την τεχνολογία.

The Playground” // 5-13 Σεπτ. @TIF-Helexpo (περ. 15)

Η διεθνώς αναγνωρισμένη, ετήσια εκδήλωση “The Playground” των Google Developers που προσελκύει κάθε χρόνο όλους τους λάτρεις της τεχνολογίας.

To GDG Thessaloniki προωθεί παγκοσμίως τη πόλη της Θεσσαλονίκης διοργανώνοντας παγκόσμια συνέδρια και εκδηλώσεις όπως το Google Dev Fest, το Dev Days, τα Google Study Jams, το Women Techmakers και το πρόγραμμα “Startup Launchpad” για την προώθηση των ελληνικών startups και επιχειρηματιών. To GDG Thessaloniki θέλοντας  να καθιερώσει την πόλη της Θεσσαλονίκης ως ένα κομβικό σημείο αναφοράς “InnoTech” για τη Τεχνολογία, την Καινοτομία, την Επιστήμη και την Επιχειρηματικότητα, συνεχίζει να αναζητεί τρόπους προώθησης νέων πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων με στόχο την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας! Η πόλη της Θεσσαλονίκης αποτελεί  μια κρίσιμη διασταύρωση για τις ευρωπαϊκές νοτιο-ανατολικές χώρες και μπορεί να γίνει μια τεχνολογικά προσανατολισμένη πόλη, δίνοντας νέα πνοή στο τεχνολογικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Με αυτή την εκδήλωση προσκαλούμε όλους τους Έλληνες προγραμματιστές, startupers, τεχνολογικές εταιρίες, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες να ενωθούν μαζί μας και να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο και ζωτικής σημασίας “Τεχνολογικό πνεύμονα” που θα δώσει “οξυγόνο” στην ανάπτυξη της χώρας.

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

ΟΝΟΜΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΩΡΑ
Achim Fisher Codingfish Γερμανία
Damien Mabin Google ΗΠΑ
Aygul Zagidullina Todoist Γερμανία
Andreas Vourkos POLLFISH, Inc. ΗΠΑ
David Vávra Avast Τσεχία
Iordanis Giannakakis Shazam Αγγλία
Kim Beasley Agape3 ΗΠΑ
Olorunfemi Ajibulu GDG Ado Ekiti Νιγηρία
Seguy Mathias Android2EE Γαλλία
Dario Incalza Leaders in Security Βέλγιο
Svetlana Isakova JetBrains Ρωσία
Erik Andre Badoo Αγγλία
Janusz Leidgens Kupferwerk GmbH Γερμανία
Raymond Chenon Zalando SE Γερμανία
Prajyot Mainkar Androcid Media Pvt. Ltd Ινδία
Kaan Mamikoglu GDG Eskisehir Τουρκία
Tomáš Jukin GDG Prague Τσεχία
Shanee Nishry Google Αγγλία

 

Για προπώληση εισιτηρίων επισκεφτείτε : http://droidcon.gr/tickets

 

Λίγα λόγια για τη droidcon (http://droidcon.com)

H droidcon είναι μια σειρά παγκόσμιων συνεδρίων και ένα δίκτυο που επικεντρώνεται αποκλειστικά στο Android. Στόχος της είναι να υποστηρίξει το Android οικοσύστημα με τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου για τους προγραμματιστές και τις εταιρίες. Οι ομιλίες και τα workshops της droidcon καλύπτουν όλες τις πτυχές του οικοσυστήματος του Android (φορητές συσκευές, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα, παιχνίδια και πολλά άλλα).

Share.

Leave A Reply