Η Facebook απογειώνει γιγαντιαία drones

0

H Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει ολοκληρώσει τη δημιουργία του πρώτου drone σε πλήρη κλίμακα, το οποίο έχει το άνοιγμα των φτερών ενός Boeing 737 και κατασκευάστηκε για να παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου.

facebook-drone

Όπως δήλωσε ο Yael Maguire, Τεχνικός Διευθυντής του προγράμματος, το drone θα ζυγίζει περίπου 400 κιλά και το ύψος πτήσης θα κυμαίνεται μεταξύ 60.000 και 90.000 ποδιών (20 και 30 χλμ), τόσο για να μην επηρρεάζει την εναέρια κυκλοφορία -αφού είναι αρκετά πάνω από το ύψος πτήσης των εμπορικών αεροσκαφών- όσο και να μην επηρεάζεται και από τον καιρό.

Το αεροσκάφος, το οποίο κατασκευάστηκε σε 14 μήνες, είναι σε θέση να πετάει στον αέρα για 90 ημέρες συνεχώς, έχει άνοιγμα φτερών 42 μέτρα, ενώ η αιώρησή του υποβοηθείται από μπαλόνια ηλίου που είναι συνδεμένα πάνω του.

“Η αποστολή μας είναι να συνδέσουμε όλους τους ανθρώπους στον κόσμο», δήλωσε ο Jay Parikh, αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού. “Αυτή μας η κίνηση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να παρακινήσει τη βιομηχανία να κινηθεί πιο γρήγορα σε αυτή την τεχνολογία.”

Τα drones είναι μέρος ενός προγράμματος που ονομάζεται Aquila, η οποία είναι προσανατολισμένη προς το 10% πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Παράλληλε, το Facebook πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε Internet.org, μια πρωτοβουλία για την παροχή πρόσβασης στο Internet στα δύο τρίτα του κόσμου που δεν έχουν μια αξιόπιστη σύνδεση.

 

Share.

Leave A Reply