Ευρυζωνικότητα και καινοτομία στην ατζέντα της κυβέρνησης

0

Αντισταθμιστικά οφέλη, όπως ελληνικό έλεγχο στα Τεχνικά Κέντρα ελέγχου του Δορυφόρου και ερευνητικά κέντρα space technologies στην Ελλάδα, θα επιδιώξει να εξασφαλίσει από τη νέα συμφωνία του με τον Hellas Sat το υπουργείο Υποδομών.

Tzorzis

Όπως είπε σχετικά ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Δημήτρης Τζώρτζης σε Ημερίδα Δικτύωσης της Ελληνικής Διαστημικής Βιομηχανίας που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), το si-Cluster, την Ένωση Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) και τo Corallia «έως τώρα δεν είμαστε και πολύ υπερήφανοι με τις επιτυχίες μας στον Hellas Sat».

Ο κ. Τζώρτζης αναφερόμενος επίσης στους κεντρικούς στόχους της πολιτείας για τη νέα προγραμματική περίοδο είπε ότι στόχος είναι να στηρίξει τους δύο βασικούς άξονες στις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών): Την ευρυζωνικότητα και NGA networks. Όπως σημείωσε «στοχεύουμε στην 100% κάλυψη με 30Mbps αλλά υπάρχουν και θα υπάρχουν περιοχές και εφαρμογές για κάλυψη με δορυφορικές επικοινωνίας. Παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών είναι τα εξής: Έκτακτης ανάγκης, Διαχείρισης στόλων σχετικές με τη ναυτιλία, Τη στήριξη της καινοτομίας, σε δύο άξονες: 1. Ενίσχυση των καινοτόμων ΜΜΕ: Υιοθέτηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, στήριξη δράσεων δικτύωσης (ITU-ICT-Agora). 2. Υιοθέτηση διαγωνισμών καινοτομίας για ζητήματα της Ελληνικής δημόσιας  διοίκησης και της Ελληνικής Πολιτείας σε παρά πολλά πεδία. Ενδεικτικά αναφέρω: Περιβάλλον, Φορολογία, Τοπική αυτοδιοίκηση, Χερσαίες μεταφορές, Θαλάσσιες  μεταφορές, Προστασία του πολίτη, Επικοινωνία, Υγεία, Παιδεία,  Τουρισμός, Άμυνα & Ασφάλεια, και Επιχειρηματικότητα.»

Καταλήγοντας ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών πρόσθεσε: «Θεωρούμε την καινοτομία ως βασικό εργαλείο για την αναπτυξιακή μας πολιτική και το si-cluster ως παράδειγμα εξωστρέφειας και δημιουργίας ποιοτικών θέσεων στην Ελλάδα. Στην προσπάθειά σας να προχωρήσετε τη δουλειά σας στο si-cluster ένα βήμα παραπέρα θα μας βρείτε δίπλα σας, συμμάχους.»​


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply