Σε διαδικασίες εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή η Cyta Κύπρου

0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στην Κύπρο η διαδικασία για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τη Cyta Κύπρου και με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν σε σχέση με την θυγατρική της στην Ελλάδα.

cyta_cyprus

Πιθανοί ενδιαφερόμενοι θεωρούνται εταιρείες από το Ισραήλ και άλλες χώρες, αλλά και οι Deutsche Telekom – Vodafone (συνεργάζεται ήδη με τη Cyta για την κινητή τηλεφωνία) δύο εταιρείες με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα, κάτι που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο  ενδιαφέρον της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς γύρω από την αποκρατικοποίηση του κυπριακού οργανισμού.

Σύμφωνα με την έκθεση προόδου για την αποκρατικοποίηση, που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης της Μεγαλονήσου, στην πρώτη φάση η διαδικασία περιλαμβάνει κυρίως την παροχή των αναγκαίων πληροφοριών προς τους συμβούλους, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή των απαιτούμενων αναλύσεων. Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, θα ξεκινήσει η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Η φάση αυτή θα σχεδιαστεί και εφαρμοστεί από τους συμβούλους στη βάση ανοικτών και διάφανων διαδικασιών διεθνούς επιπέδου. Και οι δύο φάσεις θα διενεργηθούν σε στενή συνεργασία με τη διεύθυνση και το διοικητικό συμβούλιο της Cyta.

Η δεύτερη φάση ειδικότερα θα χωριστεί σε τρία διαδοχικά στάδια, ως εξής: 1° στάδιο: Εκδήλωση ενδιαφέροντος, 2° στάδιο: Υποβολή μη-δεσμευτικών προσφορών και 3° στάδιο: Υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Share.

Leave A Reply