Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Οι μισοί ηλικιωμένοι Ολλανδοί διαθέτουν smartphone

0

with-new-phone-566607

H Ολλανδία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν χώρα αναφοράς στη διείσδυση των smartphones. Πέρα από το γεγονός ότι η διάδοση των έξυπνων κινητών προσέθεσε εννέα ποσοστιαίες μονάδες στο μερίδιό της, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Ολλανδικής κοινωνίας είναι ότι, η υιοθέτηση μεταξύ των ατόμων ηλικίας 65-80, ξεπερνάει το 50%. Η έρευνα του περιοδικού «Dutch Smartphone User» διαπίστωσε επίσης ότι το iPhone της Apple βρίσκεται στα χέρια του 25% των κατόχων smartphones στη χώρα.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, το 81% του ολλανδικού πληθυσμού άνω των 13 ετών χρησιμοποιούσαν smartphones, ενώ η ανάπτυξη προήλθε κυρίως από άτομα άνω των 50. Στις ηλικιακές ομάδες 50-64 και 65-80, καταγράφηκε άνοδος πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Το μερίδιο αγοράς της Apple συνέχισε να αυξάνεται, φθάνοντας το 25% των Ολλανδών χρηστών. Ενώ η Samsung είναι ο ηγέτης της αγοράς με μερίδιο 47% και παραμένει αδιαμφισβήτητα ο κυρίαρχος παίκτης.

Sony, LG, Huawei και HTC, ακολουθούν με συνδυασμένο μερίδιο αγοράς 19%, ενώ το υπόλοιπο 9% ανήκει σε μικρότερες μάρκες, όπως Nokia, BlackBerry και Alcatel.

Share.

Leave A Reply