Στους 880 χιλ. οικιακούς χρήστες η κάλυψη της SES στην Ελλάδα

0

Η SES (NYSE Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG), ο κορυφαίος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι η κάλυψη που παρέχει σε οικιακούς χρήστες στην Ελλάδα, έφθασε το 2014 τα 880.000 νοικοκυριά, σημειώνοντας αύξηση κατά 340.000 οικιακούς χρήστες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

SES Logo

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας Satellite Monitor, που καταγράφει την ανάπτυξη της αγοράς δορυφορικών και ευρυζωνικών τηλεοπτικών υπηρεσιών σε 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, και η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η SES πλέον καλύπτει το 68% των συνολικών δορυφορικών συνδέσεων στην Ελλάδα, προσφέροντας υπηρεσίες σε 750.000 νοικοκυριά, έναντι 450.000 στο τέλος του 2013. Η SES παρέχει επίσης έμμεσα υπηρεσίες σε 130.000 οικιακούς χρήστες IPTV έναντι 90.000 στο τέλος του 2013, φθάνοντας το 81% των συνολικών χρηστών IPTV στη χώρα.

Κατά την ίδια περίοδο, η λήψη δορυφορικού τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα αυξήθηκε σχεδόν κατά 330.000 οικιακούς χρήστες. Καλύπτει πλέον 1,1 εκατ. νοικοκυριά, που αντιστοιχούν στο 27% του συνολικού αριθμού των οικιακών χρηστών.

Ο κ. Pietro Guerrieri, Γενικός Διευθυντής της SES Italia, τόνισε: «Η δορυφορική τηλεόραση ακολουθεί τροχιά ανάπτυξης στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας ότι αντιπροσωπεύει το μέλλον των τηλεοπτικών υπηρεσιών, παρά το γεμάτο προκλήσεις οικονομικό περιβάλλον και το γεγονός ότι η αγορά κυριαρχείται από επίγειες υποδομές.

Εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια, η SES βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων όσον αφορά τις τεχνολογίες μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων παγκοσμίως ενώ έχει συμβάλει στην επίτευξη ενός ακόμα χρόνου ανάπτυξης για την αγορά δορυφορικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Δέσμευσή μας είναι να έχουμε ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη των ψηφιακών τηλεοπτικών υπηρεσιών στη χώρα, αξιοποιώντας την ανεπτυγμένη υποδομή μας και την εξειδικευμένη τεχνογνωσία της ομάδας μας. Επιπλέον, έχουμε την πεποίθηση ότι έχουμε θέσει τις κατάλληλες βάσεις για να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ανταγωνιστική μας θέση και να αναπτύσσουμε την κάλυψή μας τα επόμενα χρόνια.»

Σύμφωνα με την έρευνα Satellite Monitor, η SES το 2014 αύξησε την κάλυψή της σε 312 εκατομμύρια οικιακούς χρήστες παγκοσμίως, καλύπτοντας έτσι με τις υπηρεσίες της 1,1 δισ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, και σημείωσε άνοδο κατά 7% σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Τα στοιχεία επίσης επιβεβαιώνουν την επέκταση της μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος HD στην περιοχή, καθώς 47 εκατομμύρια οικιακοί χρήστες δορυφορικών υπηρεσιών παρακολούθησαν τηλεοπτικό περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας το 2014, σε σχέση με 38 εκατομμύρια την προηγούμενη χρονιά.

Ο δορυφόρος παραμένει ο πιο διαδεδομένος τρόπος λήψης τηλεοπτικού σήματος στην Ευρώπη, καλύπτοντας τώρα πάνω από 90 εκατομμύρια νοικοκυριά. Η SES εξυπηρετεί τη συντριπτική πλειονότητα αυτών, με πάνω από 64 εκατομμύρια δορυφορικές συνδέσεις. Η Ευρώπη συνεπώς παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για τη SES από πλευράς απευθείας κάλυψης.

Share.

Leave A Reply