Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 29 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Σε ευχολόγια έμεινε η συνάντηση Σπίρτζη – CEO’s

27/05/2015Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα

Η δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι το ζητούμενο για την τηλεπικοινωνιακή αγορά. Όπως ελέχθη από τα ανώτατα στελέχη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας κατά τη συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών οι εκκρεμότητες στο θεσμικό πλαίσιο μπλοκάρουν τις επενδύσεις και σε αυτό χρειάζεται να δοθεί ένα τέλος.

3717455f630dc489f900db55ca40575a

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι από τους λίγους που δεν έχει σταματήσει τις επενδύσεις, ακόμα και εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, ωστόσο τα δίκτυα νέας γενιάς μπορούν να υλοποιηθούν ταχύτερα, όπως είναι αναγκαίο, αν επιλυθεί το μείζον ζήτημα της αδειοδότησης των κεραιών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός αναπληρωτής Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Δημήτρης Τζώρτζης, οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΤΕ, της Vodafone και της Wind, Μιχάλη Τσαμάζ, Γλαύκος Περσιάνης και Νάσος Ζαρκαλής αντίστοιχα και ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) Γιώργος Στεφανόπουλος.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΕΕΚΤ στη συνάντηση «διαπιστώθηκε από όλες τις πλευρές και έγινε σαφής η σημασία των τηλεπικοινωνιακών υποδομών για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της χώρας και την επίτευξη των στόχων της Ψηφιακής Ατζέντας 2010. Οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές και ως εκ τούτου οι επενδύσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων αποτελούν τη βάση για όλους τους κλάδους της οικονομίας και ιδιαίτερα για την τεχνολογική καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα». Όπως δήλωσε ο ίδιος στο «infocom.gr» για να συνεχιστούν οι επενδύσεις «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης στη διεκπεραίωση των αιτήσεων αδειοδότησης των παρόχων. Χρειάζεται να προωθηθούν συγκεκριμένες λύσεις και να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις στην εκπόνηση του δευτερογενούς δικαίου που καθυστερεί επί χρόνια. Κυρίως χρειάζεται να ξεπεραστούν προβλήματα συνεννόησης και γραφειοκρατίας σε πολεοδομίες και δασαρχεία και να ενισχυθεί ο θεσμός της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στη διαδικασία της αδειοδότησης των κεραιών μέσω του ΣΗΛΥΑ (Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων)».

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων εκκρεμεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας θα συνδεθούν με το ΣΗΛΥΑ οι πολεοδομίες, τα δασαρχεία και οι εφορίες των αρχαιοτήτων.

Για την τηλεπικοινωνιακή αγορά παράγοντας ανησυχίας είναι και η απουσία προέδρου στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) κάτι που επίσης ετέθη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Χρήστος Σπίρτζης
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Οι ελληνικές συμμετοχές στο MWC 2025 (Greek Pavilion)

Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

Nokia @ MWC 2024: Τρια εντυπωσιακά, real-time, demos!

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Nova: Εμπλουτίζεται με δύο νέα θεματικά μουσικά κανάλια MAD REWIND & MAD VIBES
  • ΕΕΑ: Ισχυρή συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης Μητρώου Έγκαιρης Προειδοποίησης επιχειρήσεων
  • Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ισχυρή ανάπτυξη και νέο ιστορικό υψηλό στον Δείκτη Φερεγγυότητας
  • Οι αξίες οφείλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της εταιρικής επικοινωνίας
  • ΟΛΠ Α.Ε.: Μια επένδυση στον Πειραιά με επίκεντρο τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής
  • Active: Συνεργάζεται με την METRO ενισχύοντας την ψηφιοποίηση του κλάδου του λιανεμπορίου
  • Adecco: Το μέλλον των προσλήψεων – Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι αναζητούν εργασία
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.