Αύξηση σε πωλήσεις και κερδοφορία για τη Westnet Distribution

0

westnet

Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις και στην κερδοφορία πέτυχε η –Westnet Distribution A.E., μέλος του Ομίλου Olympia του οποίου ηγείται ο Πάνος Γερμανός, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για τη χρήση 2014. Κόντρα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η εταιρεία κατά το 2014, εξέλιξε περαιτέρω το στρατηγικό της πλάνο, επιτυγχάνοντας υψηλά οικονομικά μεγέθη, καθώς και μία ισχυρή παρουσία στην Ελληνική αγορά διανομής προϊόντων τεχνολογίας.

Μέσα από την υλοποίηση νέου στρατηγικού σχεδιασμού με κύριους άξονες την ανάπτυξη αποκλειστικών συνεργασιών σε νέες κατηγορίες προϊόντων φορητής τεχνολογίας, την επένδυση στην ενδυνάμωση σχέσεων με επιλεγμένους στρατηγικούς προμηθευτές, καθώς και την αύξηση των πωλήσεων σε όλα τα κανάλια δραστηριοποίησης της εταιρείας (commercial – consumer), η Westnet πέτυχε κατά το 2014 σημαντική αύξηση 44% του κύκλου εργασιών, oοποίος ανήλθε στα €69,4 εκ, έναντι €48,1 εκ το 2013.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) αυξήθηκαν κατά 61,3% από €1,15 εκ. το 2013 σε € 1,85 το 2014, ενώ τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) σχεδόν διπλασιάστηκαν από €0.48 εκ. το 2013 σε €0.95 εκ. το 2014.

Κατά το 2014, η Westnetέθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ανανεωμένου και ευέλικτου σχήματος διανομής στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση του πελατολογίου της, σε όλα τα κανάλια, με ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, θέτοντας πάντοτε τον πελάτη στο επίκεντρο της δραστηριοποίησής της και χτίζοντας σχέσεις μακροχρόνιας εμπιστοσύνης. Ειδικότερα, η θετική πορεία της εταιρίας οφείλεται  στους βασικούς άξονες της στρατηγικής, που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί εδώ και μία διετία, όταν η εταιρεία επανατοποθετήθηκε στην αγορά με νέο positioning δίνοντας βαρύτητα σε προϊόντα IT που συνδέονται άμεσα με το DNA της και ταυτόχρονα εντάσσοντας νέες κατηγορίες, προϊόντων Mobility (tablets και smartphones). H εταιρεία εξασφάλισε αποκλειστικές συνεργασίες στις κατηγορίες των tablets και smartphones, ενώ ενδυνάμωσε περαιτέρω την τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού μέσα από εκπαιδεύσεις και προσλήψεις νέων συναδέλφων με μεγάλη εμπειρία.

roby bourlas2Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα έτους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της WESTNET, Ρόμπυ Μπουρλάς, σημείωσε : «Το 2014 ήταν ιδιαιτέρως δυναμικό για τη Westnet, καθώς εδραιώθηκε στον κλάδο διανομής με αιχμή την υψηλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών και βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τους έμπειρους συνεργάτες και τη στοχευμένη πελατοκεντρική προσέγγιση. Έχοντας διαγράψει μία επιτυχημένη χρονιά, βλέπουμε το 2015 με αισιοδοξία για περαιτέρω ανάπτυξη. Με όπλα μας την ωρίμανση των στρατηγικών αλλά κι αποκλειστικών συνεργασιών με βασικούς προμηθευτές , επιδιώκουμε την αύξηση του μεριδίου μας. Παράλληλα, το 2015 σχεδιάζουμε την είσοδο μας σε νέες κατηγορίες όπου παρουσιάζονται ευκαιρίες, όπως αυτή των αξεσουάρ, καθώς επίσης και την ενδυνάμωση της παρουσίας μας στην αγορά των smartphones.»

Σημειώνεται ότι η Westnet Distribution Α.Ε. δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της διανομής προϊόντων πληροφορικής και φορητής τεχνολογίας, από το 2005. Η εταιρεία προσφέρει ένα πακέτο λύσεων που περιλαμβάνει τη διανομή και την αντιπροσώπευση προϊόντων πληροφορικής και φορητής τεχνολογίας, μεγάλων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς, όπως HP, Lenovo, LG, Asus, Samsung, και eStarενώ έχει την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα για τα tablets και smartphones της Lenovo καθώς κι όλα τα προϊόντα της Asus.

Share.

Leave A Reply