Διαθέσιμα τα domain names με δύο χαρακτήρες

0

Από σήμερα, 4 Μαΐου 2015, ξεκινά η εκχώρηση ονομάτων χώρου (domain names) με δύο χαρακτήρες, για παράδειγμα aa.gr και aa.com.gr, σύμφωνα με το νέο Κανονισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, για τη διαχείριση και εκχώρηση ονομάτων χώρου (domain names) με κατάληξη .gr.

domains

Επισημαίνεται ότι η ΕΕΤΤ προχώρησε πρόσφατα στην έκδοση νέου Κανονισμού με σκοπό την ανταπόκριση στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων και των πολιτών που διαθέτουν ή αποκτούν όνομα χώρου, την προσθήκη περίπου 8.000 νέων ονομάτων χώρου και την παροχή επιπρόσθετης προστασίας από κακόβουλες πρακτικές.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι η ΕΕΤΤ, κατά την απόκτηση ονόματος χώρου με κατάληξη .gr, προσφέρει υπηρεσίες για επίλυση διαφορών σε περιπτώσεις διεκδίκησης ονόματος χώρου όπως π.χ., κατοχή εμπορικού σήματος, διατήρηση της ίδιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης ακόμα και σε περίπτωση αλλαγής της εταιρίας παροχής υπηρεσιών Internet και απόκτηση ονόματος χώρου και με ελληνικούς χαρακτήρες, π.χ., «τοονομαμου.gr».

Ενδεικτικά, το κόστος για καταχώρηση domain με δύο γράμματα και την κατάληξη .gr, κυμαίνεται στα 500 ευρώ για 2 έτη. Δεδομένου του γεγονότος ότι, την περίοδο 1997-2003 οι καταχωρήσεις παρόμοιων domains γίνονταν δεκτές, αρκετοί από τους διαθέσιμους συνδυασμούς είναι ήδη κατοχυρωμένοι, όποτε οι ενδιαφερόμενοι καλό θα είναι να συμβουλεύονται τους παρόχους domain names για τη διαθεσιμότητα.

Share.

Leave A Reply