Ευρυζωνικές συνδέσεις με ταχύτητες 100 Mbps στα σχολεία της Ισπανίας

0

Συμφωνία – πλαίσιο για την εγκατάσταση ευρυζωνικών συνδέσεων στα σχολεία της Ισπανίας, υπέγραψαν οι υπουργοί Βιομηχανίας, Παιδείας και Οικονομικών της χώρας, παρουσία του Προέδρου, Mariano Rajoy.

Espana-Internet-FDG

Το υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας ανακοίνωσε πως έχουν εξασφαλιστεί 330 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του έργου, το οποίο θα αναλάβει να περατώσει η Red.es, η αντίστοιχη «Κοινωνία της Πληροφορίας» της Ισπανίας. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στους στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας της χώρας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European Regional Development Fund – ERDF).

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου Rajoy, από το εν λόγω έργο θα επωφεληθούν πάνω από 6,5 εκατ. μαθητές σε περισσότερα από 16.500 δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και κυρίως, όσα εξ’ αυτών βρίσκονται σε «λευκές» περιοχές της Ισπανίας, με δυσκολία πρόσβασης σε ευρυζωνικό δίκτυο. Συνεπακόλουθα, θα δοθεί η δυνατότητα διασύνδεσης όλων των σχολείων με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας της Ισπανίας, το RedIRIS.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply