2,5 εκατομμύρια μουσικά κομμάτια της BMG θα διατίθενται από την Alibaba

0

alibaba_reuters-624x351

H Γερμανική εταιρία διαχείρισης μουσικών δικαιωμάτων BMG, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνία ψηφιακής διανομής με την Κινεζική Alibaba Group Holding Ltd. Η συμφωνία, είναι μία από τις πρώτες του είδους που αφορά όχι προϊοντική διανομή αλλά πνευματικά δικαιώματα. Το σύνολο του portolio της BMG που μπορεί πλέον να διακινείται και από την Alibaba ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια μουσικά κομμάτια, όλου του μουσικού φάσματος και των πλέον καταξιωμένων καλλιτεχνών του κόσμου.

Η Alibaba έχει θέσει ως στόχο να γίνει παγκόσμιος κόμβος διακίνησης περιεχομένου, όπως μουσική, κινηματογράφο και τηλεόραση. Η εταιρεία των 210 δισεκατομμυρίων δολαρίων  κυριαρχεί στον τομέα της πώλησης ψηφιακών, καθώς και φυσικών προϊόντων στην Κίνα, παρά το γεγονός ότι η Κίνα φημίζεται για το υψηλό ποσοστό πειρατικού περιεχομένου που διακινείται εντός της αγοράς της, αλλά και προς το εξωτερικό.

Για την BMG, η συμφωνία είναι μια ευκαιρία τόσο να αυξηθούν τα κέρδη των καλλιτεχνών που εκπροσωπεί, αλλά όσο και ως μέρος της προσπάθειάς της να αυξηθεί η νόμιμη αγορά μουσικής στην Κίνα.

Share.

Leave A Reply