Ο Zuckerberg ζητά δωρεάν mobile Internet

0

Στο δρόμο του για την αναζήτηση του επόμενου δισεκατομμυρίου πελατών συνεχίζει να βαδίζει ο Mark Zuckerberg ο οποίος στην εμφάνισή του στο Mobile World Congress.

mark

Οι περισσότεροι θυμόμαστε ότι πέρυσι είχε ανακοινώσει τη δημιουργία της πρωτοβουλίας  «Internet.org» που δημιουργήθηκε από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο όπως η Facebook, Nokia και η Samsung, με σκοπό να δώσει στους Αφρικανούς δωρεάν πρόσβαση σε ιστοσελίδες με ιατρικές συμβουλές, εκπαιδευτικά εργαλεία, τις κενές θέσεις εργασίας και τις τοπικές ειδήσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν φαίνεται να έχει συναντήσει την αποδοχή που περίμενε ο Zuckerberg κυρίως λόγω της χαμηλής αναγνώρισης της χρησιμότητας του διαδικτύου από τους πολίτες των χωρών αυτών.

Έτσι φέτος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, καλώντας τους παρόχους να δουν σοβαρά την πιθανότητα να προσφέρουν δωρεάν βασικές υπηρεσίες διαδικτύου στους κατοίκους, οι οποίοι εκτός από την προσωπική τους εμπειρία, θα διαπιστώσουν σύντομα ότι θα ωφεληθούν και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Ο Δ/νων Σύμβουλος του Facebokσυνέχισε τη σκέψη του λέγοντας ότι μόλις οι χρήστες πάρουν μια γεύση ελεύθερου Διαδικτύου θα είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε επέκταση του βασικού πακέτου σε επί πληρωμή υπηρεσίες.

Είναι βέβαια προφανές ότι στο πακέτο των βασικών υπηρεσιών ο Zuckerberg, εντάσσει και το Facebook, ενώ θεωρεί ότι η επένδυση των παρόχων εκτός από ότι θα δώσει την αρχική κίνηση στον τροχό, θα αποφέρει σύντομα κέρδη από το άνοιγμα μια ολοκληρωτικά νέας αγοράς. Δίνει μάλιστα το παράδειγμα της Τανζανίας στην οποία το 2014 που λειτούργησε η πρωτοβουλία internet.org, οι πωλήσεις smartphones αυξήθηκαν κατά 10%.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply