Η BT εξαγοράζει την ΕΕ. Το 12% της BT στα χέρια της Deutsche Telekom

0

Η Deutsche Telekom και η Orange SA κατέληξαν σε συμφωνία με τη βρετανική επιχείρηση τηλεπικοινωνιών BT Group plc. σχετικά με την πώληση της κοινοπραξίας ‘ΕΕ’ που διατηρούσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συμφωνία προβλέπει ότι η Deutsche Telekom θα συμμετέχει κατά 12% στο μετοχικό της ΒΤ, κάτι που θα καταστήσει το γερμανικό κολοσσό το μεγαλύτερο μέτοχο του Βρετανικού Ομίλου.

bt-dt

Ο Tim Höttges, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Telekom, υπογράμμισε τη σημαντική δημιουργία αξίας για τον όμιλο Deutsche Telekom και είπε: “Η συμφωνία αυτή είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη δημιουργία του κορυφαίου ολοκληρωμένης σταθερής και κινητής τηλεφωνίας του δικτύου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Η DTθα είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της BT και τα θεμέλια συνεργασίας για τις δύο εταιρείες μας είναι πολύ ισχυρά. Αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα της συνεπούς και επιτυχούς υλοποίησης της στρατηγικής για βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου μας. ”

Ο Gavin Patterson, Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΤ, δήλωσε: “Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την BT, καθώς θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τα σχέδια ανάπτυξής μας  και να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας. Στο κορυφαίο δίκτυο 4G του Ηνωμένου Βασιλείου θα ενσωματωθεί τώρα το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών του Ηνωμένου Βασιλείου, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας ηγετικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες, καθώς και από την αύξηση των επενδύσεων και της καινοτομίας. Η συμφωνία παρέχει μια ελκυστική ευκαιρία για την BT να δημιουργήσει σημαντική αξία για τους μετόχους, με σημαντικές λειτουργικές και επενδυτικές αποδόσεις κεφαλαίων που υποστηρίζονται από δοκιμασμένες δραστηριότητες μετατροπής του κόστους μας. Η διευρυμένη BT θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για τους εργαζόμενους καθώς οδηγήσει τη δημιουργία μιας ψηφιακής υποδομής παγκόσμιας κλάσης για τη Βρετανία ».

Η συμφωνηθείσα τιμή αγοράς 12,5 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες για ΕΕ είναι μια ελκυστική αποτίμηση σε 7,9 φορές το EBITDA του 2014, ενώ στην Deutsche Telekom θα δοθεί μία έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο της BT.

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply