Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής με αντιπροσωπεία της ΕΛΛ/ΛΑΚ

0

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΕΛ/ΛΑΚ είχε ο Aντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης.

ktirio_periferia_atikis_3

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών με δεδομένη την πολιτική βούληση της Περιφερειακής Αρχής να στηρίξει και να στηριχτεί στο Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα, αλλά και να προωθήσει δράσεις Ανοιχτών Δεδομένων.

Στη συνάντηση από τη μεριά της ΕΕΛ/ΛΑΚ συμμετείχαν οι κ.κ Παναγιώτης Κρανιδιώτης και Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την πρόθεση της ΕΕΛ/ΛΑΚ να υποστηρίξει και να προσφέρει πρακτική βοήθεια στην υλοποίηση της στρατηγικής Ανοιχτού Λογισμικού και Δεδομένων της Περιφέρειας. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Περιφέρειας και προτίθεται να υπογράψει πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να της παρέχει αρωγή στην προσπάθεια της να χρησιμοποιήσει Ανοιχτό Λογισμικό και να προτείνει ένα νέο μοντέλο για την άσκηση της δημόσιας διοίκησης σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αθανασιάδης διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της διοίκησης να προχωρήσει με γρήγορα και σταθερά βήματα στην εισαγωγή εφαρμογών και προγραμμάτων ανοιχτού κώδικα στη λειτουργία της Περιφέρειας, όσο κι αν διάφοροι κύκλοι επιχειρήσουν να συκοφαντήσουν ή να υπονομεύσουν αυτήν την προσπάθεια. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα ληφθεί κάθε μέριμνα, ώστε η μετάβαση αυτή να γίνει με τρόπο που θα διασφαλίζει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Περιφέρειας και αποδέχτηκε με χαρά τη συνδρομή της ΕΕΛ/ΛΑΚ σε αυτήν την προσπάθεια.

Share.

Leave A Reply