Με υψηλό ρυθμό συνεχίζεται η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης

0

Η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης, υπηρεσία που ολοένα και περισσότερο συνδέεται με το τηλεπικοινωνιακό γίγνεσθαι, σχεδόν διπλασιάστηκε τα τελευταία δύο χρόνια (2013 – 2014).

paytv-logo

Στο τέλος του 2014 η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης διαμορφώθηκε στο 23,5%, όταν στο τέλος του 2013 ήταν 18%, στο τέλος του 2012 13% και στο τέλος του 2011, 11%.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΤΕ στο τέλος της προηγούμενης χρήσης είχε 350.000 συνδρομητές ΟΤΕ TV, η Nova περί τους 520.000 και οι υπόλοιπες τηλεοπτικές πλατφόρμες (hol TV, Cytavision και On Telecoms TV) οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων (IPTV) – συνολικά περίπου 50.000 συνδρομητές.

Η αύξηση της διείσδυσης της συνδρομητικής τηλεόρασης αποδίδεται κυρίως στον ανταγωνισμό μεταξύ του ΟΤΕ και της Nova και δεν είναι τυχαίο που έλαβε χώρα τα τελευταία χρόνια με δεδομένο ότι ο Οργανισμός ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην υπηρεσία αυτή στο τέλος του 2011. Εκτιμάται ότι συνέβαλε και η οικονομική κρίση που κρατά τους πολίτες περισσότερο στα σπίτια τους.

Θεωρητικά οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της συνδρομητικής τηλεόρασης είναι μεγάλες, αν δούμε τα ποσοστά διείσδυσης σε άλλες χώρες: Περί το 69% σε Πορτογαλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, σε Γαλλία, Αγγλία, 60,8%, Ολλανδία 96,1% και Ισπανία, Ιταλία 24,4%.

Η εξέλιξη της εν λόγω υπηρεσίας σχετίζεται και με την πορεία των ελεύθερων τηλεοπτικών καναλιών, που στη χώρα μας είναι αρκετά, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να κριθεί αν οι ΟΤΕ TV και Nova θα παραμείνουν δύο διαφορετικές τηλεοπτικές πλατφόρμες ή θα ενωθούν σε μια, οπότε στην τελευταία περίπτωση και πάλι το σκηνικό θα αλλάξει.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply