Με υψηλό ρυθμό συνεχίζεται η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης

0

Η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης, υπηρεσία που ολοένα και περισσότερο συνδέεται με το τηλεπικοινωνιακό γίγνεσθαι, σχεδόν διπλασιάστηκε τα τελευταία δύο χρόνια (2013 – 2014).

paytv-logo

Στο τέλος του 2014 η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης διαμορφώθηκε στο 23,5%, όταν στο τέλος του 2013 ήταν 18%, στο τέλος του 2012 13% και στο τέλος του 2011, 11%.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΤΕ στο τέλος της προηγούμενης χρήσης είχε 350.000 συνδρομητές ΟΤΕ TV, η Nova περί τους 520.000 και οι υπόλοιπες τηλεοπτικές πλατφόρμες (hol TV, Cytavision και On Telecoms TV) οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων (IPTV) – συνολικά περίπου 50.000 συνδρομητές.

Η αύξηση της διείσδυσης της συνδρομητικής τηλεόρασης αποδίδεται κυρίως στον ανταγωνισμό μεταξύ του ΟΤΕ και της Nova και δεν είναι τυχαίο που έλαβε χώρα τα τελευταία χρόνια με δεδομένο ότι ο Οργανισμός ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην υπηρεσία αυτή στο τέλος του 2011. Εκτιμάται ότι συνέβαλε και η οικονομική κρίση που κρατά τους πολίτες περισσότερο στα σπίτια τους.

Θεωρητικά οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της συνδρομητικής τηλεόρασης είναι μεγάλες, αν δούμε τα ποσοστά διείσδυσης σε άλλες χώρες: Περί το 69% σε Πορτογαλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, σε Γαλλία, Αγγλία, 60,8%, Ολλανδία 96,1% και Ισπανία, Ιταλία 24,4%.

Η εξέλιξη της εν λόγω υπηρεσίας σχετίζεται και με την πορεία των ελεύθερων τηλεοπτικών καναλιών, που στη χώρα μας είναι αρκετά, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να κριθεί αν οι ΟΤΕ TV και Nova θα παραμείνουν δύο διαφορετικές τηλεοπτικές πλατφόρμες ή θα ενωθούν σε μια, οπότε στην τελευταία περίπτωση και πάλι το σκηνικό θα αλλάξει.

Share.

Leave A Reply