50.000 θέσεις εργασίας υπόσχεται το Uber για την Ευρώπη

0

Με διαφορετική και λιγότερο επιθετική προσέγγιση, προσπαθεί η Uber μέσω των δηλώσεων του ιδρυτή και CEO της, Travis Kalanick να κερδίσει τη συμπάθεια του ευρωπαϊκού κοινού και των κυβερνήσεων.

TravisKalanick-Uber_091-600x400

Συγκεκριμένα ο Kalanick υπόσχεται ότι η εξάπλωση του Uber θα μπορούσε να ανοίξει στην ΕΕ 50.000 θεσεις εργασίας το 2015, εάν και εφόσον χαλαρώσουν οι ρυθμιστικοί περιορισμοί που τώρα μπλοκάρουν τη διάδοσή του. Οι περιορισμοί αυτοι, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Uber, εμποδίζουν την καινοτομία και χρησιμοποιούνται απλά για να προστατευτούν οι εταιρείες και τα συνδικάτα ταξί.

Σε αυτή του την τοποθέτησή του, που έλαβε χώρα στο Μόναχο, ανέφερε πως η εταιρεία προβλέπει πως η ευρεία υιοθέτηση της υπηρεσίας θα μπορούσε να ελευθερώσει από 400.000 αυτοκίνητα τους δρόμους των πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θέλουμε να κάνουμε το 2015 την χρονιά που θα εγκαθιδρύσουμε μια νέα συνεργασία με τις πόλεις της Ε.Ε, όπου πιέζουμε για προοδευτικές ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την καινοτομία και θα βοηθήσουν στην δημιουργία των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος» σημείωσε ο κ. Kalanick και προσθέτει.

«Σημαίνει πως αν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε συνεργασίες, θα δημιουργήσουμε 50.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ε.Ε., θέλουμε να αποσύρουμε 400.000 αυτοκίνητα από τους δρόμους της Ε.Ε. το 2015».

Την περασμένη εβδομάδα το Uber προχώρησε σε υπογραφή συμφωνίας με τον δήμο της Βοστόνης για τον διαμοιρασμό δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο δήμος για τον σχεδιασμό της πόλης.

Ο κ. Kalanick υποστήριξε πως θα προσπαθήσει να πείσει  με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνάψουν παρόμοιες συμφωνίες, κάτι που –σύμφωνα με τον ίδιο- θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Share.

Leave A Reply