Ασφαλείς online αγορές στις εκπτώσεις με τις χρήσιμες συμβουλές της ESET

0

Ιδιαίτερα προσεκτικοί συμβουλεύει τους χρήστες να είναι η ESET® με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς online αγορές.

online-shopping

1. Απαραίτητος ο έλεγχος του Laptop, του PC ή της κινητής συσκευής πριν από οποιαδήποτε αγορά: ενημέρωση και επιδιόρθωση του browser, έλεγχος των plug-ins των εφαρμογών, του λειτουργικού συστήματος και της σουίτας ασφαλείας. Σημαντικό είναι να εξεταστεί και η ασφάλεια της σύνδεσης: αν χρησιμοποιείται WiFi, αναζητούμε το σύμβολο κλειδιού ή κλειδαριάς στο σχετικό παράθυρο διαλόγου, ενώ ειδικά αν πραγματοποιούμε αγορά μέσω mobile συσκευής, αποφεύγουμε δημόσια hotspots, και προτιμούμε το δίκτυο 3G ή 4G που προσφέρει το τηλέφωνό μας.

2. Προτιμούμε την αγορά από γνωστά sites, και αν δεν είμαστε σίγουροι για την αξιοπιστία ενός site, μία μικρή έρευνα στο google μπορεί να μας διαφωτίσει. Δεν ξεχνάμε να διαβάζουμε προσεκτικά την περιγραφή των εμπορευμάτων που βρίσκονται σε έκπτωση, καθώς και τις αξιολογήσεις επισκεπτών και όσων ήδη έχουν πραγματοποιήσει αγορές.

3. Εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της συναλλαγής ελέγχοντας ότι χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο SSL. Θα πρέπει να υπάρχει η ένδειξη https μπροστά από τη διαδικτυακή διεύθυνση αντί για http. Προτιμούμε να πληρώσουμε με τη χρήση της πιστωτικής παρά της χρεωστικής κάρτας, ενώ δεν ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε διαφορετικά και ισχυρά passwords – Χρήσιμες συμβουλές για τη δημιουργία ενός ισχυρού κωδικού δίνει ο ερευνητής της ESET, Aryeh Goretsky, εδώ.

4. Προσοχή σε «απίστευτες» τιμές και προσφορές, ειδικά όταν εμφανίζονται με τη μορφή παραθύρων Pop-up και links που διαφημίζουν υπερβολικά χαμηλές τιμές εμπορευμάτων, ή σας ενημερώνουν ότι έχετε κερδίσει σε κάποιο διαγωνισμό. Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί είμαστε και για προσφορές που ισχύουν για πολύ περιορισμένο διάστημα.

5. Δεν δίνουμε περισσότερες πληροφορίες από όσες χρειάζεται. Πεδία που έχουν αστερίσκο είναι συνήθως υποχρεωτικό να συμπληρωθούν, ωστόσο αν μία πληροφορία δεν μας ζητείται ως απαραίτητη για τη συναλλαγή, είναι προτιμότερο να μην τη δώσουμε.

6. Περιμένουμε την έκδοση του λογαριασμού της πιστωτικής, για να θεωρήσουμε ότι η διαδικασία της αγοράς έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply