To Facebook παρήγαγε έμμεσα 227 δισ. δολάρια το 2014

0

facebook_money

Με 1,35 δισ. οι χρήστες Facebook Inc θα κατατάσσονταν ως δεύτερο πολυπληθέστερο έθνος στον κόσμο, αν ήταν χώρα. Και ενώ οι χρήστες του μπορεί να βρίσκονται σε μια εικονική χώρα και ένα εικονικό κοινωνικό περιβάλλον παρόλα αυτά, τίποτε από όλα αυτά δεν είναι εικονικά ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορά τον αντίκτυπο στην κοινωνία.

Το Facebook λέει ότι δημιουργεί ένα μεγάλο μέρος της πραγματικής οικονομικής δραστηριότητας και προκαλεί οικονομικές επιπτώσεις τη τάξης των 227 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 4,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μόνο για το το 2014. Αυτά επικαλείται η νέα μελέτη από την εταιρεία συμβούλων Deloitte & Touche που της ανέθεσε το Facebook.

Η έκθεση εξετάζει τις επιχειρήσεις που διατηρούν σελίδες στο Facebook, τις εφαρμογές για κινητά, καθώς και τα παιχνίδια που οι καταναλωτές παίζουν onlineστο Facebook και μετρά όλη την οικονομική δραστηριότητα που προκύπτει. Θεωρεί, επίσης, η ζήτηση για τα gadget και τις online υπηρεσίες συνδεσιμότητας επιταχύνεται και τροφοδοτείται από το Facebook.

Όταν, για παράδειγμα, μια εταιρεία διαφημίζει στους πελάτες στο Facebook τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της, μερικές από τις προκύπτουσες πωλήσεις μπορούν να αποδοθούν άμεσα στο Facebook. Όταν οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου δώρισαν 100 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα που αφορά την θεραπεία της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης μέσα από την καμπάνια «icebucketchallenge» του φετινού καλοκαιριού.

“Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η τεχνολογία δημιουργεί θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας και καταστρέφει θέσεις εργασίας και οπουδήποτε αλλού” δήλωσε η Sheryl Sandberg Chief Operating Officer του Facebook σε συνέντευξη στο Reuters την Παρασκευή. «Αυτή η έκθεση δείχνει ότι δεν είναι αλήθεια.»

Σύμφωνα με τη Sandberg, το Facebook βοηθά να δημιουργηθεί ένα νέο κύμα μικρών επιχειρήσεων σε κάθε τομέα. Ανέφερε μια ομάδα νεαρών γυναικών στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας, που ξεκίνησαν μια επιχείρηση κατασκευής αξεσουάρ για τα μαλλιά χρησιμοποιώντας το Facebook για την προώθησή του και μια μητέρα στη Βόρεια Καρολίνα, που ξεκίνησε τη γραμμή ένδυσης «Lolly Wolly Doodle», που κάνει τις πωλήσει της μέσω του Facebook.

Τα πλήρη στοιχεία της έκθεσης θα παρουσιάσει η Sandberg στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, αυτή την εβδομάδα. Την Πέμπτη, η Sandberg θα είναι σε ένα πάνελ μαζί με τον Εκτελεστικός Πρόεδρος της Google Inc Eric Schmidt και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft Corp Satya Nadella για το μέλλον της ψηφιακής οικονομίας.

“Δεν είμαστε πλέον εκεί όπου οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν τις θέσεις εργασίας που χρειάζεται όλος κόσμος”, δήλωσε με νόημα η Sandberg.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply