Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Ανάκαμψη το ’16 προβλέπει το ΕΤΝΟ

0

H βιομηχανία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2016 μετά από έξι χρόνια συνεχόμενης πτώσης των εσόδων, εν μέρει ως αποτέλεσμα συγχωνεύσεων και επέκταση των πωλήσεων σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων, αναφέρει ο ETNO στην ετήσια έκθεσή του.

ΕΤΝΟ

Η European Telecoms Networks Association (ΕΤΝΟ), μέλη του οποίου είναι η Telefonica, η Orange και η Deutsche Telekom, έκανε αυτές τις προβλέψεις επισημαίνοντας ότι οι κύριες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης είχαν πτώση των εσόδων από το 2009, σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού των τιμών και των ρυθμιστικών αλλαγών με γνώμονα τις περικοπές στις χρεώσεις περιαγωγής και τα τέλη τερματισμού κλήσεων.

Τα έσοδα για τις επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών μειώθηκαν 4% το 2013, σύμφωνα με την έκθεση, και προβλέπεται να κλείσουν το 2014 ελαφρώς καλύτερα με …μόλις 1,8% πτώση.

Ένα ευνοϊκότερο ρυθμιστικό και οι προοπτικές ανάπτυξης στα έσοδα της σταθερής ευρυζωνικότητας συνέβαλαν στη διαμόρφωση φωτεινότερων προβλέψεων.

Ένα κύμα συγχωνεύσεων μεταξύ των τηλεπικοινωνιών και εταιρειών καλωδιακής τηλεόρασης αναμένεται επίσης να αμβλύνει τον ανταγωνισμό και να αυξήσει τις τιμές σε ορισμένες αγορές, όπως η Γερμανία και η Ιρλανδία.

“Το τέλος της ύφεσης είναι κοντά, αλλά το ρυθμιστικό θα πρέπει να αλλάξει” υπερθεματίζει ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΤΝΟ Luigi Gambardella.

Share.

Leave A Reply