Το δρόμο για Ελεγκτικό Συνέδριο θα πάρουν σύντομα οι συμβάσεις και συγκεκριμένα οι προγραμματικές συμφωνίες για τα δύο μεγάλα έργα του Σύζευξις 2 (Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες Νησίδων 1-8 – σταθερή τηλεφωνία και διαδίκτυο και Υπηρεσίες Ασύρματης Νησίδας) καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του infocom.gr η όλη διαδικασία έχει λάβει το πράσινο φως και της διακομματικής επιτροπής.

elegktiko_sinedrio

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο έχει αποστείλει ήδη η Κοινωνία της Πληροφορίας τις συμβάσεις για το ευρυζωνικό δίκτυο στις αγροτικές περιοχές και πιθανότατα αυτές να υπογραφούν μέχρι το τέλος του έτους ώστε το έργο να ξεκινήσει.

Αναφορικά με το Σύζευξις 2 ο προβληματισμός επικεντρώνεται στο υποέργο Υποδομές Ασφάλειας και Τηλεδιάσκεψης όπου έχουν κατατεθεί αρκετές ενστάσεις. Το στοίχημα είναι η διαδικασία των ενστάσεων να κλείσει το γρηγορότερο και αυτό γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, θα τεθεί σε κίνδυνο η χρηματοδότηση του έργου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2015.

Ακόμη, με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις για τη λειτουργία της Κοινωνίας της Πληροφορίας το επόμενο διάστημα και ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ και την εκκίνηση του ΣΕΣ 2014 – 2020. Στο νομοσχέδιο που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο ανάπτυξης δεν περιλαμβάνεται κάποια σχετική αναφορά ωστόσο εκτιμάται ότι αυτό θα συμβεί το επόμενο διάστημα και μέχρι την οριστικοποίηση του κειμένου που εν τέλει θα κατατεθεί στη Βουλή.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply