Προς το Ελεγκτικό Συνέδριο οδεύουν τα δύο μεγάλα έργα του Σύζευξις

0

Το δρόμο για Ελεγκτικό Συνέδριο θα πάρουν σύντομα οι συμβάσεις και συγκεκριμένα οι προγραμματικές συμφωνίες για τα δύο μεγάλα έργα του Σύζευξις 2 (Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες Νησίδων 1-8 – σταθερή τηλεφωνία και διαδίκτυο και Υπηρεσίες Ασύρματης Νησίδας) καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του infocom.gr η όλη διαδικασία έχει λάβει το πράσινο φως και της διακομματικής επιτροπής.

elegktiko_sinedrio

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο έχει αποστείλει ήδη η Κοινωνία της Πληροφορίας τις συμβάσεις για το ευρυζωνικό δίκτυο στις αγροτικές περιοχές και πιθανότατα αυτές να υπογραφούν μέχρι το τέλος του έτους ώστε το έργο να ξεκινήσει.

Αναφορικά με το Σύζευξις 2 ο προβληματισμός επικεντρώνεται στο υποέργο Υποδομές Ασφάλειας και Τηλεδιάσκεψης όπου έχουν κατατεθεί αρκετές ενστάσεις. Το στοίχημα είναι η διαδικασία των ενστάσεων να κλείσει το γρηγορότερο και αυτό γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, θα τεθεί σε κίνδυνο η χρηματοδότηση του έργου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2015.

Ακόμη, με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις για τη λειτουργία της Κοινωνίας της Πληροφορίας το επόμενο διάστημα και ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ και την εκκίνηση του ΣΕΣ 2014 – 2020. Στο νομοσχέδιο που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο ανάπτυξης δεν περιλαμβάνεται κάποια σχετική αναφορά ωστόσο εκτιμάται ότι αυτό θα συμβεί το επόμενο διάστημα και μέχρι την οριστικοποίηση του κειμένου που εν τέλει θα κατατεθεί στη Βουλή.

Share.

Leave A Reply