Αυξάνονται οι επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη

0

H κρίση, όπως και οποιαδήποτε δύσκολη καμπή της ιστορίας όπως οι πόλεμοι, επιταχύνουν την εξέλιξη τους περισσότερους τομείς και η Έρευνα και Ανάπτυξη αναλαμβάνει ακόμα πιο ενεργό ρόλο.

atelier-recherche-developpement-entreprises

Αυτό αποδεικνύει η ετήσια αξιολόγηση “Global Innovation 1000” της «Strategy&» – μέλος της PwC – η οποία αξιολογεί τις επιδόσεις 1.000 εταιρειών διεθνώς στο R&D και πραγματοποιείται για 10 συνεχή χρονιά.

Αν και σε απόλυτα νούμερα τα κεφάλαια που διατίθενται σε R&D φαίνονται μειωμένα, στην πραγματικότητα το ποσοστό που καταλαμβάνουν στο σύνολο των επενδύσεων των εταιρειών εμφανίζει αύξηση.

Συγκεκριμένα το 2014 επενδύθηκαν σε έρευνα και ανάπτυξη 647 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 1,4% σε σχέση με το 2013.

Όπως θα περίμενε κανείς, τα ηνία κατέχουν οι επενδύσεις σε έρευνα στον τομέα των υπολογιστών και της υγείας, που καταλαμβάνουν το 47% του συνόλου των επενδύσεων σε R&D.

Από πλευράς γεωγραφικής τοποθέτησης, τη μερίδα του λέοντος κατέχει η Κίνα, στην οποία οι εταιρικές επενδύσεις σε R&D αυξήθηκαν με το ιλιγγιώδες ποσοστό του 46% το οποίο αν συγκριθεί με τα αντίστοιχα 3,4% της Β.Αμερικής και 2,5% της Ευρώπης δείχνει ότι οι Κινέζοι δεν επενδύουν μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον.

Share.

Leave A Reply