Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 19 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Academic

Συνεργασία Cyta και Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

03/11/2014infocomBy infocom2 Mins Read Academic Στρατηγική

Συμφωνία συναντίληψης για τεχνολογική και ακαδημαϊκή συνεργασία υπέγραψαν η Cyta και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου, στο κτίριο του Πανεπιστημίου στα Λατσιά, με κύριο στόχο την προαγωγή της έρευνας, της καινοτομίας και τη διεύρυνση της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο με την ουσιαστική εμπλοκή των νέων. Η συμφωνία είναι η τρίτη αυτής της μορφής που συνάπτει η Cyta με ακαδημαϊκό ίδρυμα τους τελευταίους μήνες.

cyta-apc

Η συμφωνία αποτελεί συνέχεια της εταιρικής στρατηγικής της Cyta που έχει ως βασικούς πυλώνες την καινοτομία και την επιχειρηματική διεύρυνση, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για αποτελεσματικότερη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, σε παραγωγικούς και σύγχρονους τομείς. Οι δύο οργανισμοί θα αξιοποιήσουν από κοινού τις υποδομές και το προσωπικό τους για συνεργασία στους τομείς της έρευνας, της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της πρακτικής άσκησης φοιτητών, της διοργάνωσης συνεδρίων και της μεταφοράς τεχνογνωσίας στις τηλεπικοινωνίες και στην πληροφορική.

Τη συμφωνία υπέγραψε από πλευράς της Cyta o Διευθυντής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Cyta  να δώσει εφόδια και βήμα στους νέους του τόπου στην πορεία της για μια δυναμική δραστηριοποίηση της στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος Καινοτομίας στην Κύπρο. “Πιστεύουμε στους νέους και η δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας της Cyta, δημιουργεί αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να μετατρέπουμε ιδέες σε νεοφυείς εταιρείες (start-ups), τροφοδοτώντας έτσι το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου μας.”

Εκ μέρους του Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Χρίστου, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, υπογράφοντας τη συμφωνία, τόνισε ότι τέτοιες συνεργασίες με οργανισμούς όπως η Cyta, οι οποίες δίνουν ώθηση στους νέους, αποκτούν ιδιαίτερη αξία στους δύσκολους καιρούς που βιώνει ο τόπος και στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα. Μέσω αυτής της σύμπραξης, ανέφερε ο Κώστας Χρίστου, το ΑΠΚΥ ενισχύει τη διασύνδεση των φοιτητών του με την αγορά εργασίας και ιδιαίτερα με καινοτόμες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως η Cyta, και παράλληλα ενθαρρύνεται η καινοτομία και η εκπόνηση έρευνας σε εξειδικευμένους τομείς αιχμής, που αποτελούν σημαντικές πτυχές και της ανταγωνιστικότητας και μοχλό για την επίτευξη της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

CYTA Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς ανανεώνει τη συνεργασία της με το YΠΕΘΑ

Στρατηγική επέκταση της Austriacard Holdings στη Μέση Ανατολή

Συνεργασία του efood με τα καταστήματα Πλαίσιο

Η Profile Software εξαγοράζει την Contemi Solutions στο Ηνωμένο Βασίλειο

H Active Computer Systems και η Samsung ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους

Viber & Happydemics: από τις προβολές στον πραγματικό αντίκτυπο της διαφήμισης

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Τ. Θεοδωρικάκος: Τρία νέα αναπτυξιακά καθεστώτα για μεταποίηση, επενδύσεις και παραμεθόριες περιοχές
  • The Media Business Game: Ποδοσφαιρικό streaming και νέες περιφερειακές άδειες
  • Infocom Today #164: Η ΤΝ ανατρέπει τις ισορροπίες και φέρνει νέα δεδομένα!
  • ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν αυτοματοποιημένα οι προεκκαθαρισμένες δηλώσεις για 1 εκ. φυσικά πρόσωπα
  • Webinars από την ΕΛΜΗSYSTEMS για την Hλεκτρονική Tιμολόγιση και την Αγορά της Λιανικής
  • Lidl Ελλάς: Ενισχύει το Make-A-Wish με 120.000€ μέσω της πασχαλινής της ενέργειας
  • Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΡΑΑΕΥ: Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.