Μειώνεται η γραφειοκρατία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών

0

Την εξαίρεση από τη ρύθμιση δύο αγορών και τον επαναπροσδιορισμό άλλων δύο αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι δύο αγορές που απελευθερώνονται είναι:
α) η αγορά λιανικής για πρόσβαση στη σταθερή τηλεφωνία και
β) η αγορά χονδρικής για εκκίνηση σταθερών κλήσεων.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε η Επιτροπή θα επαναπροσδιορίσει δύο ευρυζωνικές αγορές, έτσι ώστε να μειωθούν οι ρυθμιστικές επιβαρύνσεις σε ότι είναι απολύτως αναγκαίο για την ανταγωνιστική ευρυζωνική πρόσβαση και τις επενδύσεις. Η Επιτροπή εστιάζει περισσότερο στις ειδικές ανάγκες των επιχειρήσεων, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι ανταγωνιστικές συνδέσεις μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη ολόκληρης της οικονομίας.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέιλι Κρους δήλωσε σχετικά: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναγγείλω τη μείωση της γραφειοκρατίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Η μείωση αυτή, που είναι αποτέλεσμα του αυξανόμενου ανταγωνισμού στις αγορές τηλεπικοινωνιών, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε μια πραγματική Συνδεδεμένη Ήπειρο».

Σύμφωνα με την Επιτροπή ο λόγος που αποφάσισε την απελευθέρωση των δύο προαναφερόμενων αγορών είναι το γεγονός ότι ο όγκος των σταθερών κλήσεων έχει μειωθεί, καθώς οι πελάτες έχουν στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις, όπως οι υπηρεσίες μετάδοσης φωνής μέσω διαδικτύου (VoIP) και οι κλήσεις από κινητό τηλέφωνο, αλλά και σε άλλους παρόχους, όπως οι φορείς παροχής πρόσθετων υπηρεσιών (over-the-top-OTT). Επίσης, οι πελάτες που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σταθερή τηλεφωνία μπορούν πλέον να αγοράζουν σταθερή πρόσβαση από διάφορες πλατφόρμες, όπως το παραδοσιακό τηλεφωνικό δίκτυο, τα καλωδιακά δίκτυα ή τα δίκτυα οπτικών ινών, καθώς και από εναλλακτικούς φορείς παροχής ευρυζωνικών και φωνητικών υπηρεσιών σε αποδεσμοποιημένους τοπικούς βρόχους. Ως εκ τούτου, ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί.

Share.

Leave A Reply