Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 2 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Η απώλεια του Champions & Europa League αλλάζει την αποτίμηση της Nova (Updated)

06/10/2014Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read News Ελλάδα

Ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα στη διεκδίκηση της Forthnet το γεγονός ότι η εισηγμένη θα απολέσει ένα σημαντικό μέρος των δικαιωμάτων μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων.

champions_league

Στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς εκτιμούν ως πολύ πιθανό ο ΟΤΕ να αποσύρει το ενδιαφέρον του για εξαγορά της Nova και ως σίγουρο ότι, εφόσον παραμείνει στη διεκδίκηση, θα μειώσει το προτεινόμενο τίμημα. Στο στρατόπεδο των Vodafone – Wind θεωρείται αναμενόμενη μια αναπροσαρμογή προς τα κάτω της προσφοράς που έχουν κάνει για το σύνολο της Forthnet.

Με την περίπτωση του Champions League και του Europa League της τριετίας 2015 – 2018 επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί το υπ’  αριθμό ένα περιεχόμενο για την προσέλκυση πελατών στη συνδρομητική τηλεόραση.

Οι δύο συνδρομητικές πλατφόρμες, η Nova με περίπου 500.000 πελάτες και η OTE TV με 320.000, έδωσαν μάχη και οι πληροφορίες αναφέρουν πως νικητής έχει αναδειχθεί ο ΟΤΕ  με προσφορά τριπλάσια σε σχέση με το ποσό που έχει διαθέσει η Nova την τριετία 2012 – 2015 για τα αντίστοιχα δικαιώματα. Συγκεκριμένα πληροφορίες κάνουν λόγο και μένει να επιβεβαιωθεί ότι η προσφορά του ΟΤΕ ήταν στα 120 εκατ. ευρώ όταν η Forthnet είχε πάρει για την τρέχουσα τριετία τις ίδιες διοργανώσεις με περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Οι εξελίξεις αυτές όπως είναι φυσικό επηρεάζουν τη διαδικασία για την εξαγορά της Forthnet.  Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ έχει κάνει προσφορά για την εξαγορά της Nova, ύψους 250 με 300 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά των Vodafone – Wind η προσφορά αφορά ολόκληρη την Forthnet και είναι κατ΄ ανώτερο 209,1 εκατ. ευρώ συν τις δανειακές υποχρεώσεις της εισηγμένης ύψους 325 εκατ. ευρώ, μια συνολική αποτίμηση δηλαδή της τάξεως των 535 εκατ. ευρώ (η οποία με τη μικρότερη τιμή ανά μετοχή είναι περίπου κατά 22 εκατ. ευρώ χαμηλότερη).

Τελικές αποφάσεις για την τύχη της εισηγμένης καλείται να λάβει ο βασικός μέτοχός της η αραβική Emirates International Telecommunications (ΕΙΤ) με περίπου 44%. Μέχρι τώρα έχει δείξει πως δεν βιάζεται με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι επιδιώκει να βρει και τρίτο υποψήφιο αγοραστή. Ο χρόνος που έχει ωστόσο τελειώνει και εξαιτίας των τραπεζικών χρεών της εισηγμένης αφού θεωρείται δεδομένο ότι οι δανείστριες τράπεζες θα πιέσουν το επόμενο διάστημα πολύ περισσότερο για να ολοκληρωθεί η συζήτηση για την εξαγορά της Forthnet.  Όμως πιθανότατα τώρα και η ΕΙΤ να αλλάξει στάση από μόνη της και να βιαστεί να πουλήσει τη συμμετοχή της στη Forthnet πριν φθάσει η επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν, όπου θα φανούν οι επιπτώσεις από την απώλεια του ποδοσφαιρικού περιεχομένου.

UPDATE:

Μέχρι και σήμερα 7 Οκτωβρίου δεν έχει επιβεβαιωθεί από την πλευρά του ΟΤΕ επισήμως η ανάληψη της μετάδοσης των προαναφερόμενων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, κάτι που δηλώνει με επιστολή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά από αντίστοιχο ερώτημα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Champions League Europa League Forthnet Nova OTE TV
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Nova εμπλουτίζει την πλατφόρμα της με τα θεματικά μουσικά κανάλια MAD Rewind & MAD Vibes

Η Nova αναδεικνύει τον ρόλο των τηλεπικοινωνιών ως καταλύτη ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας

O CEO της Nova Γιώργος Λάμπρου στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

H Nova αναδεικνύει την 40ή επέτειο του Τσερνόμπιλ με special αφιερώματα

Η Nova φέρνει τη νέα εποχή συνδεσιμότητας

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια αύξηση 7,2% ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών τον Φεβρουάριο 2026
  • ΕΑΤ: Ενισχύει την καινοτομία με το πρόγραμμα Proof-of-Concept για Αναδυόμενες Τεχνολογίες
  • Η πλατφόρμα Samsung Knox προστατεύει πλέον και τα monitors, με πιστοποίηση CC
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες
  • Πειραιώς: Ισχυρή λειτουργική επίδοση το 1ο τρίμηνο, σε τροχιά επίτευξης των στόχων του 2026
  • Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα
  • THETI Club: Ο Dr. Oliver Zolman στο Mastery Forum
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.