Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Σε θετική τροχιά τα ετήσια αποτελέσματα της CPI

0

Σε θετική τροχιά κινήθηκαν τα ετήσια αποτελέσματα της CPI για τη χρήση 1/7/2013 έως 30/6/2014.

cpi

Η εν λόγω εταιρεία η οποία προσφέρει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ροής εργασιών επέστρεψε στην κερδοφορία. Ειδικότερα τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν   115 χιλ. έναντι ζημιών 232 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ιδιαίτερα θετικό είναι και το EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) το οποίο ανήλθε σε 1,07 εκατ. έναντι 514 χιλ. ευρώ.

Τα έσοδα της εταιρείας παρουσίασαν οριακή αύξηση και διαμορφώθηκαν σε 14,28 εκατ. έναντι 14,26 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με τη διοίκηση της CPI  η σταθερή αυτή εικόνα ήρθε από την περαιτέρω εδραίωση της εταιρείας σε στρατηγικές αγορές όπως η εκτύπωση, η εκπαίδευση και οι υπηρεσίες, όπου αυξήθηκε το μερίδιό της.

Παράλληλα ο τραπεζικός της δανεισμός (μακροπρόθεσμος και βραχυπρόθεσμος) μειώθηκε σε ποσοστό 14% καθώς διαμορφώθηκε σε 3,19 εκατ. έναντι 3,7 εκατ. την περυσινή περίοδο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Επιχειρησιακός Διευθυντής της CPI Αριστείδης Παπαθάνος, ανέφερε: “Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει γίνει σημαντική προσπάθεια στην μείωση των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας και στην αύξηση του μεριδίου της CPI σε στρατηγικές αγορές, αυτό αποτυπώνεται άλλωστε στα αποτελέσματα μας. Οι δυο βασικοί στόχοι για την επόμενη χρονιά είναι 1ον να μπουν οι βάσεις για να αυξηθούν τα έσοδα της εταιρείας σε αγορές που ήδη δραστηριοποιούμαστε αλλά και σε νέες αγορές με καινούριες συνεργασίες και 2ον να στοχεύσουμε σε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργατών και πελατών μας με γνώμονα μια ολοένα και πιο πελατοκεντρική προσέγγιση της αγοράς. Η προσπάθεια διατήρησης των λειτουργικών εξόδων σε όσο πιο χαμηλά επίπεδα γίνεται, αυτές τις εποχές, είναι πια δεδομένη”.

Share.

Leave A Reply