Η Bosch εξαγοράζει τις μετοχές της Siemens από την BSH

0

Bosch και Siemens κατέληξαν σε συμφωνία για την εξαγορά από την Bosch του 50% των μετοχών που κατέχει η Siemens στην Bosch Siemens Οικιακές Συσκευές. Η εξαγορά εγκρίθηκε τόσο από το διοικητικό όσο και από το εποπτικό συμβούλιο και των δύο εταιριών. Η τιμή αγοράς ανέρχεται στα 3 δις ευρώ.

de_7918_bsh_nuernberg

Η συναλλαγή η οποία απαιτεί την έγκριση εποπτικών αρχών αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο μισό του 2015. Η BSH θα γίνει συνεπώς 100% θυγατρική του ομίλου Bosch.

«H BSH είναι μια επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση εδώ και πολλά χρόνια. Από άποψη στρατηγικής και φυσικά από τεχνολογική σκοπιά είναι ιδανική περίπτωση για τον όμιλο της Bosch» τόνισε ο Dr. Volkman Denner, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Robert Bosch GmbH. Όπως ο όμιλος Bosch έτσι και η BSH ακολουθεί μια στρατηγική προσανατολισμένη στην καινοτομία, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και αφοσιωμένη στην εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Το 1967 , Bosch και Siemens συνδύασαν τις δραστηριότητές τους στο χώρο των οικιακών συσκευών δημιουργώντας μια κοινοπραξία την BSH. Από τότε η BSH έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός στην Ευρώπη οικιακών συσκευών και διεθνής πρωταγωνιστής σε αυτόν τον τομέα με κέρδη 10,5 δις το 2013 και περίπου 50,000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της BSH περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα οικιακών συσκευών – από φούρνους, εστίες και απορροφητήρες μέχρι πλυντήρια πιάτων και ρούχων, στεγνωτήρια, καταψύκτες και μικρές οικιακές συσκευές όπως ηλεκτρικές σκούπες, καφετιέρες, βραστήρες νερού, σίδερα και πιστολάκια μαλλιών.

«Η BSH ταιριάζει απόλυτα στην βασική μας αρχή : Τεχνολογία για τη ζωή (Invented for Life)» εξηγεί ο κ. Denner. Mε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες , ο παραγωγός οικιακών συσκευών επιθυμεί να αναμοχλεύσει έξυπνες τεχνολογίες, υψηλά επίπεδα άνεσης και ευκολία χρήσης προκειμένου να κάνει την ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο πιο εύκολη και πιο ποιοτική, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον με την βοήθεια υψηλής απόδοσης συσκευών.

Από τεχνολογικής πλευράς , υπάρχουν εξίσου ευκαιρίες για μια μελλοντική συνεργασία μεταξύ Bosch και BSH στον τομέα της δικτύωσης των αντικειμένων και υπηρεσιών (Internet of things and Services). Χρησιμοποιώντας την έννοια έξυπνο σπίτι, η χρήση των οικιακών συσκευών μπορεί να γίνει μελλοντικά περισσότερο αποδοτική ενεργειακά και ταυτόχρονα πιο φιλική για τον χρήστη.», είπε ο Uwe Raschke μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Robert Bosch GmbH, που είναι υπεύθυνος για τον τομέα καταναλωτικών αγαθών στον οποίο ανήκει η ΒSH.

«Με την εξαγορά όλων των μετοχών της BSH από την Bosch, θα έχουμε ένα ισχυρό ιδιοκτήτη στο μέλλον – ένα ιδιοκτήτη με ένα μακροπρόθεσμο προσανατολισμό και κάποιον που θα μας ενισχύσει στην περαιτέρω στρατηγική μας ανάπτυξη», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της BSH Dr.Karsten Ottenbarg. Για την επίτευξη του στόχου της , το διπλασιασμό των εσόδων μέχρι το 2025, η BSH θα αυξήσει τις επενδύσεις της όσον αφορά την έρευνα και την ανάπτυξη όπως εξίσου και στα brands της. «Μετά από περισσότερα από 45 χρόνια καλής συνεργασίας με την Siemens, η Bosch προσφέρει -μέσω της εξαγοράς- μια μακροπρόθεσμη προοπτική για τους εργαζόμενους της BSH,» είπε ο Raschke.

Share.

Leave A Reply