Η MasterCard καθιερώνει την αποδοχή των ανέπαφων πληρωμών ως κοινή πρακτική στην Ευρώπη

0

Η MasterCard ανακοίνωσε ότι καθιερώνει την αποδοχή των ανέπαφων συναλλαγών ως κοινή πρακτική έως το 2020 για συναλλαγές με εμπόρους που χρησιμοποιούν MasterCard® και Maestro® στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας ότι οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν με τις κάρτες ανέπαφων συναλλαγών και με τις συσκευές τους που διαθέτουν τεχνολογία NFC σε όλα τα τερματικά αποδοχής καρτών (POS) στην Ευρώπη έως το 2020.

Contactless-Mobile-Payments

«Οι Ευρωπαίοι μπορούν ήδη να χρησιμοποιούν τις κάρτες ανέπαφων συναλλαγών ή τις συσκευές τους τεχνολογίας NFC σε 36 χώρες στην Ευρώπη και ο ενθουσιασμός τους γι’ αυτόν τον ασφαλή και απλό τρόπο πληρωμής είναι εμφανής» – σχολίασε ο Javier Perez, Πρόεδρος της MasterCard Europe. «Οι παραγγελίες κινητών τεχνολογίας NFC θα τετραπλασιαστούν στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την IHS Technology. Η MasterCard θέλει να εξασφαλίσει ότι οι ανέπαφες συναλλαγές και οι συναλλαγές με κινητό τηλέφωνο είναι ασφαλείς και απλές οπουδήποτε και αν είστε στην Ευρώπη, διευκολύνοντας την πληρωμή όπως θέλετε και όταν το θέλετε».

Η MasterCard θέτει προθεσμίες προσαρμογής με επαρκές χρονικό περιθώριο με σκοπό την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας των τερματικών:

• Τα ήδη υπάρχοντα τερματικά σημεία πωλήσεων θα αντικατασταθούν στο τέλος του κύκλου ζωής τους, αλλά το αργότερο έως την 1η Ιανουαρίου 2020.
• Τα νέα τερματικά αποδοχής καρτών πρέπει να έχουν προσαρμοστεί στη νέα πρακτική, κατόπιν της εγκατάστασής τους, από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Μια μελέτη για τις ανέπαφες συναλλαγές, που διεξήχθη από την PRIME Research μεταξύ της 1η Νοεμβρίου 2013 και της 30ης Απριλίου 2014, αποδεικνύει το πόσο γρήγορα η τεχνολογία αυτή υιοθετήθηκε από τους καταναλωτές και επιβεβαιώνει ότι οι καταναλωτές απολαμβάνουν την ευκολία των ανέπαφων πληρωμών και αναμένουν από τους εμπόρους να συμβαδίσουν με τη νέα τεχνολογία.

Σύμφωνα με την Έρευνα της PRIME, οι κορυφαίες χώρες στην Ευρώπη, όπου οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να υιοθετήσουν τις ανέπαφες πληρωμές και να τις ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία, η Ρωσία, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Γαλλία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι καταναλωτές βλέπουν την αποδοχή των ανέπαφων πληρωμών και την ταχύτητα έγκρισης από τους εμπόρους ως παράγοντα διαφοροποίησης. Οι κάτοικοι της Μόσχας απολαμβάνουν την ευκολία του να είναι σε θέση να πληρώσουν για το μετρό με την κάρτα τους MasterCard® PayPass ™. Οι καταναλωτές προσμένουν επίσης μεγαλύτερη αποδοχή από τους εμπόρους.

Ο Chris Kangas, επικεφαλής των ανέπαφων πληρωμών για τη MasterCard Ευρώπης κατέληξε: «Μόνο το 2013 ο αριθμός των ανέπαφων συναλλαγών της MasterCard και της Μaestro στην Ευρώπη τριπλασιάστηκε ενώ παράλληλα ο όγκος των δαπανών των εν λόγω συναλλαγών αυξήθηκε τέσσερις φορές. Οι χρήστες των ανέπαφων συναλλαγών μας λένε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι λατρεύουν να κάνουν «tapping» και πως θέλουν να το κάνουν όλο και περισσότερο. Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί την απαραίτητη δέσμευσή μας και σηματοδοτεί το επόμενο ορόσημο για τις ανέπαφες συναλλαγές».

Share.

Leave A Reply