Πιθανή χρεοκοπία για NII Holdings στη Λατινική Αμερική

0

Σκέψεις για κήρυξη πτώχευσης στην NII Holdings Inc, καθώς ο πάροχος κινητής κατέγραψε ζημία για ένατο τρίμηνο στη σειρά.

NII-Holdings-Capex-to-dip

Οι μετοχές της εταιρείας, υποχώρησαν περισσότερο από 50%, από τα 66 στα 30 σεντς. Η τριμηνιαία απώλεια καθαρών εσόδων από τόκους διευρύνθηκε στα 623,3 εκατ. δολ. ή 3,62 δολ. ανά μετοχή, από 396,4 εκατ. ή 2,30 δολ. ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Τα λειτουργικά έσοδα μειώθηκαν κατά 23%, στα 968,8 εκατ. δολ.

Η εταιρεία προσπαθεί να ανακόψει τη ζημιογόνο πορεία της, κυρίως στις απώλειες υψηλόμισθων εταιρικών πελατών της, κάτι που αντιμετωπίζεται σθεναρά από τους ανταγωνιστές της, όπως η Telefonica Brasil SA και η μεξικανική America Movil.

Οι υπεύθυνοι της ΝΙΙ, η οποία τον Μάρτιο προσέλαβε συμβούλους χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων για παροχή λύσεων σχετικά με πιθανή πώληση της εταιρείας, δήλωσαν ότι δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να λειτουργούν, εκτός αν υπάρχει η πιθανότητα «να αναδιαμορφωθούν οι υποχρεώσεις χρεών, να βρεθεί μια στρατηγική λύση ή κάποιος συνδυασμός αυτών των προσεγγίσεων».

Share.

Leave A Reply