Πρόθεση εξαγοράς της SafeNet από τη Gemalto

0

Η Gemalto NV ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αγοράσει την αμερικανική εταιρεία προστασίας δεδομένων SafeNet, με το τίμημα της συμφωνίας να ανέρχεται στα 890 εκατ. δολ.

1412549

Η Gemalto αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφαλείας, με κατάρτιση στην κατασκευή smart μικροεπεξεργαστών για κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες και βιομετρικά διαβατήρια.

Οι υπεύθυνοι της Gemalto πιστεύουν ότι η συμφωνία θα κλείσει κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014 και θα βελτιώσει τις πιθανότητες της εταιρείας για αύξηση κερδοφορίας κατά 10%, στα 600 εκατ. δολ., που αποτελεί στόχο της για το 2017.

Η συμφωνία αναμένεται να επεκτείνει το πελατολόγιο της Gemalto στην αγορά των ΗΠΑ και να ενισχύσει την προσφορά της στον τομέα της προστασίας δεδομένων, σε μια εποχή που η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και τους κρατικούς φορείς.

Η SafeNet παρέχει λύσεις για την προστασία δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών κρυπτογράφησης και των συστημάτων πιστοποίησης, με την τεχνολογία της να χρησιμοποιείται για την προστασία του 80% των ενδο-τραπεζικών μεταφορών σε όλο τον κόσμο, όπως υποστηρίζει η ίδια η εταιρεία.

Η SafeNet ανέφερε για το 2013 έσοδα 337 εκατ. δολ. και κερδοφορία 35 εκατ. δολ. Για φέτος, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έσοδα 370 εκατ. δολ., με την κερδοφορία να ανέρχεται στα 51 εκατ. δολ.

Share.

Leave A Reply