Νέες καινοτόμες λύσεις από την EMC

0

Η EMC Corporation ανακοίνωσε ένα major upgrade για το EMC Isilon One FS, δύο νέες πλατφόρμες Isilon, καθώς και νέες εφαρμογές που στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση του πρώτου εταιρικού scale-out Data Lake της αγοράς.

EMC Logo

Μεταξύ άλλων, η διατήρηση της δυνατότητας υποστήριξης του HDFS βοηθά τους πελάτες της EMC να συνεχίσουν να συγκεντρώνουν, να αποθηκεύουν, να προστατεύουν και να διαχειρίζονται τεράστιους όγκους unstructured data. Με την υποστήριξη HDFS από το Data Lake, η EMC δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να φέρουν το Hadoop κοντά στα Big Data, αντί για το αντίθετο, κερδίζοντας το κόστος και το χρόνο που συνεπάγεται η μετακίνηση data επιπέδου petabytes.

Τα στοιχεία της Αγοράς δείχνουν ότι τα Data Lakes κερδίζουν έδαφος, ως το πιο scalable σύστημα αποθήκευσης δεδομένων προερχόμενων από διάφορα workloads – κλασικά ή νεώτερης γενιάς – τα οποία στη συνέχεια μπορούν να αξιοποιηθούν σε μια σειρά εφαρμογές χωρίς να απαιτείται η διατήρηση ξεχωριστών silos δεδομένων για κάθε τύπο. Τα Data Lakes είναι κατά μία τάξη μεγέθους πιο scalable από άλλα συστήματα της αγοράς και επιτρέπουν την αποθήκευση δεδομένων κάθε τύπου κάτω από ένα ενιαίο filesystem και ένα μοναδικό Data Lake volume, ενώ η  δυνατότητα υποστήριξης Hadoop, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα καθιστά το Isilon Data Lake και analytic-ready.

Το νέο λογισμικό, οι πλατφόρμες και οι εφαρμογές EMC Isilon επιτρέπουν στους πελάτες να δημιουργήσουν ένα enterprise-grade, scale-out Data Lake το οποίο αξιοποιεί τις storage δυνατότητες και τα enterprise-grade services της οικογένειας EMC Isilon για την προστασία και τη διαχείριση των αποθηκευμένων data, την ασφάλεια, αλλά και τη διαχείριση της επιθυμητής απόδοσης. Παράλληλα, η EMC προχώρησε στο ριζικό ανασχεδιασμό του μηχανισμού scale-out NAS, βασικού συστατικού του Data Lake,  παρουσιάζοντας δύο νέες πλατφόρμες EMC Isilon, τις Isilon S210 και Isilon X410, καθώς και στην αναβάθμιση του λογισμικού One FS, επιτυγχάνοντας 2 φορές καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη ευελιξία σε σύγκριση με τις εκδόσεις προηγούμενης γενιάς.

Εδώ και πολύ καιρό, οι λύσεις EMC Isilon είναι γνωστές για τις σχεδόν άπειρες δυνατότητες επέκτασης και την ευκολία διαχείρισης πολλών petabytes από Big Data. Καλύπτουν τις ανάγκες επιχειρήσεων από κλάδους όπως τα Μέσα Ενημέρωσης & Ψυχαγωγία, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και οι επιστήμες Ζωής, οι οποίες παράγουν τεράστιο όγκο δεδομένων τα οποία, συχνά, είναι ευαίσθητα και συνδέονται ευθέως με τα οικονομικά αποτελέσματα. Οι νέες προτάσεις EMC Isilon συνδυάζονται μεταξύ τους ώστε να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες επέκτασης ανά cluster, βελτιωμένη απόδοση, μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερη οικονομία ακόμη και στο πιο απαιτητικό περιβάλλον.

Σε αντίθεση με άλλες λύσεις που δημιουργούν δύσχρηστες “νησίδες” storage οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλό κόστος διαχείρισης, κακή αξιοποίηση της διαθέσιμης χωρητικότητας, μειωμένη απόδοση και μεγάλη δυσκολία επέκτασης, το Isilon Data Lake υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα από πρωτόκολλα και μεθόδους πρόσβασης όπως, μεταξύ άλλων, NFS, SMB, NDMP, HDFS, OBJECT via ViPR και Open Stack SWIFT native Object, τόσο για παραδοσιακά (home directories και file shares), όσο και για νέας γενιάς workloads (analytics, εφαρμογές cloud και mobile sync-and-share).

Νέες πλατφόρμες και λογισμικό

Το One FS, το λειτουργικό σύστημα του EMC Isilon, αποτελεί δομικό στοιχείο ενός Isilon Scale-Out NAS. Στην τελευταία του έκδοση (OneFS 7.1.1) περιλαμβάνει το νέο Smart Flash, μια flash-based μνήμη cache που επιτρέπει στους πελάτες να επιταχύνουν την ανάκτηση δεδομένων και μπορεί να επεκταθεί μέχρι και το ένα petabyte (μονό cluster), εξασφαλίζοντας απλούστερη διαχείριση, 100% αξιοποίηση των δίσκων flash, και μικρότερη καθυστέρηση σε κλασικά workloads και εφαρμογές επόμενης γενιάς.

Η EMC παρουσίασε, επίσης, τις πλατφόρμες Isilon S210 και X410. Η πρώτη, Isilon S210, φτάνει μέχρι τα 3.75 εκατομμύρια IOPS ανά cluster και προσφέρει μεγάλη ευελιξία όσον αφορά τη διαμόρφωση και την εγκατάσταση, γεγονός που την καθιστά ιδανική για εφαρμογές media και της ψυχαγωγίας, αλλά και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Η δεύτερη, Isilon X410, προσφέρει 70% μεγαλύτερο throughput και 33% μικρότερο κόστος ($/MBPS), ενώ είναι σε θέση να υποστηρίζει Hadoop analytics, high performance computing και enterprise filea pplications.

Νέες λύσεις Hadoop Big Data Analytics

Η EMC και η Pivotal παρουσίασαν μια νέα λύση για εφαρμογές Big Data Analytics, η οποία ενισχύει την ηγετική θέση της EMC στην αγορά των συστημάτων Hadoop storage. Η EMC είναι ο πρώτος κατασκευαστής scale-out NAS που ενσωματώνει εξαρχής την υποστήριξη HDFS για εφαρμογές Big Data analytics, και ο #1 κατασκευαστής στην αγορά των enterprise shared storage για HDFS. Η συγκεκριμένη λύση προσφέρεται ως Data Lake Hadoop Bundle, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να προστεθούν εύκολα κάποια ισχυρά εργαλεία analytics και παράλληλα να συγκρατηθεί το κόστος στο επίπεδο μιας εξαιρετικά αποδοτικής scale-out πλατφόρμας.

Τέλος, η VCE ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση της πιστοποίησης VCE Ready Certification with EMC Isilon για scale-out VDI και Hadoop analytics.

Διαθεσιμότητα

Το EMC IsilonOneFS 7.1.1, οι πλατφόρμες storageS210 και X410, και όλες οι εφαρμογές θα τεθούν σε καθεστώς γενικής διαθεσιμότητας τον Ιούλιο του 2014. Τα πρωτόκολλα enhanced HDFS και Open Stack SWIFT Object αναμένεται να υποστηρίζονται από το τέλος του 2014.

Νέο EMC VMAX3Το πρώτο Enterprise Data Service Platform της αγοράς

Η EMC®Corporation παρουσίασε το πολυαναμενόμενο VMAX3TM, το οποίο μετατρέπει το VMAX® από enterprise storage σε μια ανοικτή πλατφόρμα παροχής enterprise data services. Με την κίνηση αυτή, η EMC αλλάζει ριζικά τις – μέχρι σήμερα- δυνατότητες ενός enterprise storage, εισάγοντας cloud-like ευελιξία η οποία συνδυάζεται με επιδόσεις και δυνατότητες ελέγχου επιπέδου data center.

Παραδοσιακά, η διεύθυνση IT κάθε οργανισμού παρείχε data services στους εσωτερικούς πελάτες, και παράλληλα είχε τον πλήρη έλεγχο του data center. Ήταν ο αξιόπιστος –και αποκλειστικός- πάροχος υπηρεσιών, τον οποίον όμως χαρακτήριζε η έλλειψη ευελιξίας σε σχέση με την ταχύτητα ανάπτυξης νέων εφαρμογών. Η άνοιξη των υπηρεσιών public cloud επέτρεψε στις επιχειρήσεις να παρακάμπτουν το τμήμα IT και να προμηθεύονται γρήγορα τις εφαρμογές που χρειάζονται. Αυτή η self-service φιλοσοφία εισήγαγε νέα επίπεδα ευελιξίας, προσέθεσε, όμως, και το ανάλογο ρίσκο, καθώς τα δεδομένα της επιχείρησης βρέθηκαν εκτός του πεδίου ελέγχου του IT.

Για να μπορέσουν τα τμήματα IT να ανακτήσουν τον έλεγχο, απαιτούνται νέες και πολύ πιο ευέλικτες υποδομές datacenter. Η πλατφόρμα VMAX3 δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της EMC να πάρουν και πάλι τον έλεγχο στα χέρια τους, επιλέγοντας το πού είναι καλύτερο να εκτελούνται κάποια συγκεκριμένα workloads, είτε στο εσωτερικό του data center, είτε στο public cloud. Χάρη σε αυτήν την καινοτομία, το VMAX3  βοηθά τους πελάτες να διαχειριστούν καλύτερα υπηρεσίες Storage-as-a-Service, διασφαλίζοντας συγκεκριμένα service levels σε κλίμακα hybrid cloud.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο επανασχεδιασμός του VMAX3 βασίστηκε στο νέο HYPERMAXOS και την αρχιτεκτονική DynamicVirtualMatrix. Το HYPERMAXOS είναι το πρώτο δείγμα σύγκλισης ενός ανοικτού storage hypervisor και ενός λειτουργικού συστήματος, δίνοντας στο VMAX3 τη δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες υποδομών storage, όπως πρόσβαση σε cloud, data mobility και data protection, απευθείας από το επίπεδο του array. Με αυτόν τον τρόπο, το data center γίνεται πιο ευέλικτο και πιο αποδοτικό, ενώ παράλληλα μειώνονται οι απαιτήσεις σε χώρο και ενέργεια. Επίσης, το HYPERMAXOS επιτρέπει την παροχή real-time και non-disruptive data services, ενώ η αρχιτεκτονική Dynamic Virtual Matrix δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να εκχωρούν δυναμικά τη διαθέσιμη επεξεργαστική ισχύ, ώστε να διασφαλίζεται το επιθυμητό, κάθε φορά, service level. Το VMAX3 καταφέρνει να συνδυάσει το επίπεδο ελέγχου και εμπιστοσύνης ενός παραδοσιακού data center με την ευελιξία, τα οικονομικά χαρακτηριστικά και το scale του cloud, προσφέροντας στους πελάτες ένα πιο ισχυρό, αξιόπιστο και ευέλικτο σύστημα.

Περισσότερη δύναμη

  • Τα νέα hybrid συστήματα VMAX3 – όπως τα 100K, 200K και 400K – έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εφαρμογές hybrid cloud, καθώς έχουν τη δυνατότητα να εκχωρούν δυναμικά μέχρι και 384 πυρήνες επεξεργασίας, on-demand, ώστε να επιτυγχάνεται το επιθυμητό επίπεδο απόδοσης σε σύνθετα workloads. Το VMAX3 δίνει τους πελάτες τη δυνατότητα να πετύχουν ένα hyper-consolidation των enterprise εφαρμογών. Τα νέα αυτά συστήματα έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που επιτρέπει στους πελάτες να ξεκινούν με “μικρές” διατάξεις– με μερικές 100άδες εικονικές μηχανές – και να φτάσουν μέχρι και κάποιες δεκάδες χιλιάδες, διατηρώντας πάντα ένα προβλέψιμο service level.
  • Το VMAX3 προσφέρει μέχρι 3X μεγαλύτερη ταχύτητα και 50% χαμηλότερο συνολικό κόστος χρήσης (TCO) σε σχέση με το VMAX προηγούμενης γενιάς, και διεκπεραιώνει πολύ πιο γρήγορα διάφορα file workloads και  εφαρμογές Oracle, SQL, SAP ή data analytics.

Περισσότερη αξιοπιστία

  • Tο νέο VMAX3 αξιοποιεί με το βέλτιστο τρόπο την τεχνολογία flash, προσφέροντας την ευελιξία και τα οικονομικά χαρακτηριστικά του cloud, σε συνδυασμό με το επίπεδο ελέγχου και την αξιοπιστία της οικογένειας VMAX – διαθεσιμότητα που υπερβαίνει το 99.9999% (“sixnines”).
  • Το EMC Protect PointTM, μια νέα λύση προστασίας των δεδομένων, επιτρέπει direct backup από το primary storage στο protection storage.  Με 10x ταχύτερο backup και άμεση πρόσβαση στα protected data, η πρωτοποριακή αυτή προσέγγιση επιτρέπει να παίρνουμε αντίγραφα ασφαλείας του VMAX3 κατευθείαν σε ένα σύστημα Data Domain®, εξαλείφοντας την ανάγκη για διατήρηση των κλασικών υποδομών backup και μειώνοντας το συνολικό κόστος χρήσης μέχρι και 65%.

Πρωτόγνωρη ευελιξία

  • Το VMAX3 προσφέρει εξαιρετικά απλό -single-click- provisioning και παράλληλα επιτρέπει στους πελάτες να ορίσουν, μέσα από τη νέα VMAX Advanced FAST Suite, το επιθυμητό service level για διάφορα workloads. Παράλληλα, η δυνατότητα ενοποίησης με το EMC ViPR®, εξασφαλίζει την παροχή όλων αυτών των δυνατοτήτων μέσα από ένα μοντέλο self-service.
  • Η εξαγορά της Twin Strata, την οποία ανακοίνωσε σήμερα η EMC, δίνει νέες δυνατότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες cloud. Η προηγμένη τεχνολογία cloudtiering της Twin Strata επιτρέπει στους πελάτες να μεταφέρουν στο public cloud όσα data δεν χρησιμοποιούνται συχνά, ώστε να μειωθεί το συνολικό κόστος χρήσης. Σήμερα, η Twin Strata είναι σε θέση να υποστηρίξει τις υπηρεσίες πολλών κορυφαίων παρόχων public cloud, ενώ στις προθέσεις της είναι να προσθέσει ακόμη περισσότερους στο μέλλον.

Διαθεσιμότητα και υπηρεσίες

Το VMAX3 με το HYPERMAXOS αναμένεται να είναι διαθέσιμα από το τρίτο τρίμηνο του 2014, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν και επιπλέον δυνατότητες.  Οι λειτουργίες Embedded file και Protect Point θα είναι διαθέσιμες το τέταρτο τρίμηνο του 2014, έναντι πρόσθετου κόστους. Οι λεπτομέρειες σχετικά με την ενοποίηση σε Twin Strata θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη φάση.  Οι υπηρεσίες εγκατάστασης και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες EMC Global Services καλύπτουν ήδη και το VMAX3.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply