Ploigos: Πρωτοποριακή mobile εφαρμογή από την HARTIS

0

Η εταιρεία HARTIS παρουσιάζει τη νέα πρωτοποριακή mobile εφαρμογή Ploigos (ελληνική έκδοση) και Sail-Pilot (αγγλική έκδοση), η οποία είναι ένας ψηφιακός Πορτολάνος (Greek Waters Pilot) που περιλαμβάνει τις πληροφορίες των έντυπων Πλοηγών της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

hartis

Η εφαρμογή αφορά όλους τους φίλους της ανοιχτής θάλασσας που αναζητούν οδηγίες πλοήγησης, συμπληρωματικές ως προς τους ναυτικούς χάρτες, για σημεία ενδιαφέροντος, καθώς και για τον απόπλου και τον κατάπλου σε λιμάνια ή άλλα θαλάσσια καταφύγια.

Η μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να πλοηγηθεί πολύ γρήγορα σε σημεία ενδιαφέροντος και να διαβάσει Ναυτιλιακές Πληροφορίες όπως Οδηγίες Είσπλου, Αγκυροβόλια, Ασφάλεια, Τοπικά Προγνωστικά Καιρού, Ανέμους, Ρεύματα, Εφοδιασμό, Τοπικές Αρχές, Υγειονομική Περίθαλψη, Επικοινωνία, Κίνδυνοι, Καταφανή Σημεία και άλλες ναυτικές οδηγίες για περιοχές που πρόκειται να επισκεφτεί με την αξιοπιστία των επιτόπιων ερευνών της Υδρογραφικής Υπηρεσίας.

Η HARTIS, με σκοπό να αναδείξει το πλήθος των εναλλακτικών θαλάσσιων αποδράσεων, που έχουν οι φίλοι της ανοιχτής θάλασσας στην Ελλάδα, έχει χωρίσει το Ελληνικό Αρχιπέλαγος σε εννέα (9) Ιστιοπλοϊκές Περιοχές (Sailing Areas). Κατά αντιστοιχία, τα δεδομένα της εφαρμογής είναι χωρισμένα σε 9 ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, που ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί εύκολα και γρήγορα να αγοράσει (κατεβάσει), όπως θα αγόραζε ένα τεύχος του έντυπου Πλοηγού. Το κόστος των βιβλιοθηκών των ιστιοπλοϊκών περιοχών κυμαίνεται από 9,99 ευρώ έως 19,99 ευρώ, και σχετίζεται με το πλήθος των πληροφοριών που περιλαμβάνει η κάθε βιβλιοθήκη.

Η εφαρμογή ήδη κυκλοφόρησε, έχοντας διαθέσιμες προς αγορά 3 βιβλιοθήκες Ιστιοπλοϊκών Περιοχών, τα Ιόνια Νησιά, τα Δωδεκάνησα και τις Σποράδες, τρεις περιοχές που καλύπτουν πάνω από το 60% των περιοχών θαλάσσιου τουριστικού ενδιαφέροντος. Μέσα στο 2015 θα προστεθούν ακόμη 5 περιοχές (Μυρτώο Πέλαγος, Βόρειο-ανατολικό Αιγαίο, Σαρωνικός Κόλπος, Κορινθιακός Κόλπος και Κρήτη), ενώ οι περιοχές εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν το 2016 με τις Κυκλάδες.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι με την ολοκλήρωση και των εννέα (9) περιοχών, η εφαρμογή θα περιλαμβάνει πληροφορίες για περίπου 500 Λιμένες, 450 Λιμενίσκους, 40 Μαρίνες, 150 Αλιευτικά Καταφύγια, 950 Ακρωτήρια, 500 Νησιά, 1150 Βραχονησίδες, 65 Διαύλους, 250 Ναυτικούς Κινδύνους, 850 Ορμίσκους, 900 Όρμους, 100 Στενά, 150 Φάρους και άλλα πολλά ιδιαίτερα σημεία ναυτικού ενδιαφέροντος.

Για κάθε περιοχή και σημείο ενδιαφέροντος υπάρχει διαδραστικός (vector) χάρτης, που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αντιληφθεί άμεσα τη θέση του σε σχέση με αυτό, έτσι ώστε να μπορέσει να πλοηγηθεί με ασφάλεια, καθώς επίσης η εφαρμογή περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό φωτογραφιών και λεπτομερή σκαριφήματα λιμανιών.

H mobile εφαρμογή του Πλοηγού είναι διαθέσιμη, μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων Google Play και Apple Store.

Επίσης είναι διαθέσιμη και η αγγλική έκδοση της εφαρμογής (Sail-Pilot), στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Google, ενώ εντός των προσεχών ημερών θα είναι διαθέσιμη η αγγλική έκδοση στο Apple Store.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply