Η Nokia και η SK Telecom πέτυχαν ταχύτητα 3,78 Gbps σε LTE δίκτυο

0

Η Nokia και η SK Telecom κατάφεραν να πετύχουν ταχύτητα της τάξης των 3,78 Gbps μέσω συνδυασμού των TDD και FDD LTE φασμάτων. Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό, χρησιμοποιήθηκαν 10 διαφορετικές συχνότητες των δύο προτύπων LTE με εύρος συχνότητας μέχρι 200 MHz.

nokia_sk_telecoms

Πριν λίγο καιρό, η Nokia πραγματοποίησε επίδειξη αυτής της συνένωσης των TDD και FDD και κατάφερε να πετύχει αύξηση 50-100% στην ταχύτητα ανάλογα βέβαια και τις δυνατότητες του δικτύου της Sprint, στο οποίο και έγιναν οι δοκιμές. Το αποτέλεσμα τότε ήταν η μέγιστη ταχύτητα να αγγίξει τα 2,6 Gbps, ενώ τα 3,78 Gbps που επιτεύχθηκαν πρόσφατα, αποτελούν παγκόσμιο ρεκόρ για LTE δίκτυο. Τι σημαίνει όμως για τον χρήστη μια τέτοια ταχύτητα; Το κατέβασμα μιας full HD ταινίας 5 GB σε μόλις 11 δευτερόλεπτα.

Ο Zhang QI, στέλεχος της Nokia δήλωσε: «Αυτό το καταπληκτικό ρεκόρ δείχνει ότι η Nokia συνεχίζει να διατηρεί ξεκάθαρα την θέση του ηγέτη στην «αρένα» των TD-LTE δικτύων. Οι πάροχοι σε όλον τον κόσμο μπορούν να εμπιστευτούν την ικανότητά μας, να προσφέρουμε όχι μόνο γρηγορότερες ταχύτητες κατεβάσματος, αλλά και ανεβάσματος», ενώ ο Alex Jinsung Choi της SK Telekom, επεσήμανε ότι στο ρεκόρ αυτό θα χτιστεί μια μακροχρόνια συνεργασία με τη Nokia, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο ο συνδυασμός των TDD και FDD τεχνολογιών. 

Οι ταχύτητες που η Nokia φιλοδοξεί να φέρει μπορεί να είναι ακόμα και 200 φορές ταχύτερες από τις υπάρχουσες, ενώ οι ανάγκες της εποχής για video streaming, καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω ανάπτυξη των δικτύων. 

Πηγή: MyPhone

Share.

Leave A Reply