Έπεσαν οι υπογραφές για το Σύζευξις Ι

0

Electronic governmentΓια εξοικονόμηση 6 εκατ.  ευρώ ετησίως με την υπογραφή των συμβάσεων του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι κάνει λόγο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ανακοίνωσε την υπογραφή  σύμβασης  μεταξύ της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) και του ΟΤΕ και εντός των ημερών και εκείνης μεταξύ της ΚτΠ και της Forthnet.

Το ετήσιο κόστος του δημοσίου θα διαμορφωθεί πλέον από τα 24.976.292,82 ευρώ στα 18.867.408,98 ευρώ (με ΦΠΑ). Να σημειωθεί ότι αν δεν υπήρχε το δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» και οι οικονομίες κλίμακας που επιτυγχάνονται μέσω αυτού, οι ίδιες υπηρεσίες που θα παρέχονταν μεμονωμένα στους ίδιους φορείς, θα στοίχιζαν τουλάχιστον 40% ακριβότερα.

Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και  είναι, στο πλαίσιο του Δικτύου Δημοσίου Τομέα να διακοπούν και στα 4.245 κτίρια όλες οι παράλληλες συνδέσεις τηλεπικοινωνιών εκτός «ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι» (τηλεφωνίας & δεδομένων) εξοικονομώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τουλάχιστον άλλα 7 εκατ. ευρώ το χρόνο από τον τακτικό προϋπολογισμό του κράτους.

Οι προαναφερόμενες συμβάσεις αφορούν σε τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις και υπηρεσίες 4.245 κτιρίων υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου σε όλη την Ελλάδα του αρχικού δικτύου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» και προσφέρουν   ευρυζωνικές υπηρεσίες δεδομένων, υπηρεσίες τηλεφωνίας, και μετάδοσης εικόνας (τηλεδιάσκεψη μεταξύ δημοσίων υπηρεσιών).

Με την υπογραφή αυτών των συμβάσεων τερματίζεται μια μεγάλη περίοδος 4,5 ετών (1-1-2010 έως 30-5-2014) κατά την οποία το δίκτυο δεν είχε συμβάσεις με τους παρόχους του και οι πληρωμές γίνονταν μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με μία σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία.

Το δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι» διαφέρει από το αρχικό «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» (2005 – 2009) σε δύο βασικά σημεία : Ενσωματώνει έκπτωση 25% στις τιμές του 2009 και ενσωματώνει πολύ σημαντικές αλλαγές και αναβαθμίσεις σε σχέση με το αρχικό «ΣΥΖΕΥΞΙΣ».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply