Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Η Telefonica αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Digital+

0

Κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Digital+ είναι πλέον η Telefonica, καθώς αύξησε στο 78% το μερίδιό της. 

telefonica-windows

Με σχετική ανακοίνωση προς τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας, η Telefonica ενημέρωσε για την αγορά επιπλέον 56% των μετοχών της Digital+ από τον όμιλο Prisma, έναντι 750 εκατ. ευρώ.

Έτσι, με 78% διαθέτει την πλειοψηφία των μετοχών της πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης. Το υπόλοιπο 22% ανήκει στον ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Mediaset.

Ο πρόεδρος της Telefonica , Cesar Alierta , περιέγραψε τη συμφωνία ως «πολύ θετική», προσθέτοντας ότι «η συμφωνία αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη διαδικασία της μετατροπής της εταιρείας σε ηγ’ετη των ψηφιακών τηλεπικοινωνιών. Η εξαγορά της Digital+ φέρνει μαζί της μια μεγάλη πελατειακή βάση, συμπεριλαμβανομένων των 1,6 εκατ. συνδρομητών της συνδρομητικής τηλεόρασης Canal+».

Το deal που βρίσκεται υπό έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή της Ισπανίας (CNMC), έχουν καταγγείλει οι κύριοι ανταγωνιστές της Telefonica στην Ισπανία, Vodafone και Orange, ζητώντας να μην επιτραπεί η συμφωνία ή να επιβληθούν όροι που θα διασφαλίζουν πως δε θα επηρεαστεί ο ανταγωνισμός στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Share.

Leave A Reply