Μεγάλη διεθνής επένδυση ενισχύει το Spitogatos.gr

0

O Spitogatos.gr, η μεγαλύτερη ελληνική ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων, κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα  στο ελληνικό real estate, πιστός στην αποστολή του για  ακόμα περισσότερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στην αναζήτηση ακινήτου.

spitogatos

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι η Real Web SA, εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο και ιδιοκτήτρια μεταξύ άλλων, της ηγετικής ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων της Ιταλίας Immobiliare.it, έχει αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Spitogatos.gr.

spitogatos_infographic_1

Ο Spitogatos.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006 και υπήρξε η πρώτη ελληνική start up στο χώρο της τεχνολογίας, που άντλησε κεφάλαια από θεσμικό επενδυτή.  Συγκεκριμένα το φθινόπωρο του 2009, χρηματοδοτήθηκε από την Oxygen Capital, venture capital fund, στην οποία συμμετέχει το Ταμείο Νέας Οικονομίας.  Ο Spitogatos.gr δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην Ελληνική αγορά, έχει επιδείξει δυναμική πορεία παρά τις δυσκολίες της κρίσης και έχει πλέον κατακτήσει την ηγετική θέση. “Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά που έχουν πετύχει ο Δημήτρης και η ομάδα του, τόσο για το ίδιο το Spitogatos.gr, όσο και για το χώρο του Venture Capital αλλά και τη χώρα μας, και ελπίζουμε ότι αυτό το επιτυχημένο παράδειγμα θα εκπαιδεύσει και θα εμπνεύσει νέους επιχειρηματίες και παράλληλα θα προσελκύσει περισσότερους επενδυτές να συμμετάσχουν στην ελληνική αγορά του venture capital και τα ελληνικά startups.”, δήλωσε ο Ανδρέας Ζομπανάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΝΕΟ.

spitogatos_infographic_2

Η Real Web έχει παρουσία στην Ελληνική αγορά από το 2007 μέσω της ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων spiti24.gr. Από σήμερα, η ομάδα του Spitogatos.gr θα διαχειρίζεται και το spiti24.gr, δημιουργώντας έτσι μία εξαιρετική πρόταση σε παραπάνω από 1.5 εκ. χρήστες το μήνα. Η εταιρεία θα διατηρήσει την έδρα της στην Αθήνα και σκοπεύει να κάνει νέες επενδύσεις τους επόμενους μήνες τόσο για την ανάπτυξη της ομάδας, όσο και για την εξέλιξη της τεχνολογίας της, ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξή της.

spitogatos_infographic_3

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ενισχύσουμε την ανάπτυξη του Spitogatos.gr και πιστεύουμε ότι, ενώνοντας δυνάμεις τόσο μεταξύ του Spitogatos.gr και του Spiti24.gr όσο και μεταξύ της ελληνικής ομάδας και των υπολοίπων ομάδων των εταιρειών στις οποίες συμμετέχουμε, θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε τη βέλτιστη εμπειρία για όλους τους Έλληνες που εμπλέκονται σε μία συναλλαγή στο χώρο των ακινήτων“, δήλωσε ο Silvio Pagliani, εκπρόσωπος της Real Web και συνιδρυτής του Immobiliare.it.

spitogatos_infographic_4

Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την εξέλιξη και την προοπτική που ανοίγεται μπροστά μας, ενώ παράλληλα αισθανόμαστε και τυχεροί επειδή έχουμε πλέον καταπληκτικά εφόδια για να παρέχουμε πολύ μεγάλη αξία στην Ελληνική αγορά ασχολούμενοι με αυτό που αγαπάμε. Είμαστε γεμάτοι ενέργεια και διάθεση να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο για να κάνουμε σπουδαία πράγματα στο ελληνικό internet“, δήλωσε ο Δημήτρης Μελαχροινός, συνιδρυτής και CEO του Spitogatos.gr.

Share.

Leave A Reply