Διεθνής επέκταση για την Hotech

0

​Στόχο το 2016 το 50% του συνόλου των εσόδων της να προέρχεται από τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό έχει θέσει η εταιρεία Hotech (System Integrators) η οποία διαθέτει ήδη συμβόλαια συνεργασίας με εταιρείες στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ εξετάζει το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από φορείς στην Νότιο Αφρική και την Ιαπωνία.

hotech-mwc

Η διοίκηση της εταιρείας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την ίδρυση εταιρείας στην Αμερική και συγκεκριμένα στο San Francisco, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 3ο τρίμηνο του 2014. Το 2013, οι εξαγωγές αποτέλεσαν σημαντικό μέρος των συνολικών πωλήσεων, που ήταν περίπου 1 εκατ. ευρώ, φθάνοντας το 40%, έναντι 30% το 2012.

Για φέτος η διοίκηση της εταιρείας αναμένει αύξηση εσόδων της τάξεως του 10% με 15% η οποία θα προέλθει κυρίως από τις πωλήσεις της στο εξωτερικό.

Παράλληλα και πάντα με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία (Near Field Communication –NFC) η Hotech στην Ελλάδα συνεχίζει την προσπάθεια διάθεσης καινοτόμων υπηρεσιών όπως αυτό που αφορά προγράμματα επιβράβευσης πελατών. Σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει η εφαρμογή του στην περιοχή της Βουλιαγμένης όπου διάφοροι επαγγελματίες (καταστήματα εστίασης κ.λ.π.) θα συμμετέχουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα – εφαρμογή της Hotech.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των εργασιών της,  η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή, για την χρηματοδότηση του πλάνου επέκτασης σε νέες αγορές. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Δ. Γαλερίδη σημασία για την εταιρεία έχουν κυρίως οι συνεργασίες που έχουν την προοπτική να φέρουν δουλειές στην εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η Hotech είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα, που εδώ και 6 χρόνια, ασχολείται κάθετα με ολοκληρωμένες εφαρμογές και λύσεις που αξιοποιούν την τεχνολογία NFC. Αποτελεί δε τη μοναδική Ελληνική εταιρεία μέλος του NFC Forum και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε όλα τα παγκόσμια συνέδρια και εκδηλώσεις που αφορούν και προωθούν την τεχνολογία NFC (NFC FORUM MEETINGS, MOBILE WORLD CONGRESS, WIMA MONACO & USA, κ.α.).

Παράλληλα έχει επενδύσει στη δημιουργία, συντήρηση και προσφορά λύσεων “με το κλειδί στο χέρι” (turnkey solutions) που φιλοξενούνται σε ασφαλή, διαρκώς ελεγχόμενα δικτυακά υπολογιστικά περιβάλλοντα, επιτρέποντας την εγκατάσταση κρίσιμων εφαρμογών μεγάλης κλίμακας.

Share.

Leave A Reply