Εθελούσια έξοδος από την Cyta

0

Άνοιξε πριν μερικές ημέρες το σχέδιο εθελούσιας εξόδου από τη Cyta με τους εργαζόμενους να επιδεικνύουν ζωηρό ενδιαφέρον και τη Διεύθυνση να εκτιμά ότι θα καλυφθεί ο στόχος για αποχώρηση περίπου 500-550 εργαζομένων σε βάθος τριετίας. Το σχέδιο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και τις 23 Μαΐου και οι πρώτες αποχωρήσεις προσωπικού τοποθετούνται τον ερχόμενο μήνα.

cyta_cyprus

Η Διεύθυνση του Οργανισμού έχει εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για το ύψος της αποζημίωσης και των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων που δικαιούνται να λάβουν. Το ύψος της μέγιστης αποζημίωσης που θα λάβει ένας εργαζόμενος είναι €125.000 και ο μέσος όρος €75.000.

Το πραγματικό οικονομικό όφελος για τον Οργανισμό, από την αποχώρηση των 500 εργαζομένων, υπολογίζεται στα €263,5 εκατ., σύμφωνα με τον αναλογιστικό οίκο που εκπόνησε το σχέδιο εθελούσιας εξόδου.

Το σχέδιο θα λειτουργήσει με κεφάλαια της Cyta. Μετά τη λήξη του σχεδίου εξόδου, αναλόγως τελικά πόσοι εργαζόμενοι και από ποια τμήματα θα αποχωρήσουν, η Διεύθυνση της Cyta θα προχωρήσει στο στάδιο της αναδιοργάνωσης του Οργανισμού, που προβλέπει την κατάργηση ή τη συγχώνευση τμημάτων και εργασιών, ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη η λειτουργία της.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Cyta, κ. Ριρής, ενημέρωσε χθες το κλιμάκιο της Τρόικας για την πορεία του σχεδίου εθελούσιας εξόδου και για τις άλλες ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο Οργανισμός, με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του και τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Από τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται ότι οι δανειστές της χώρας μας είναι ικανοποιημένοι από τους σχεδιασμούς του Οργανισμού.

Πηγή: Φιλελεύθερος
Γράφει: Αντωνία Λαμπράκη


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply