Η Qualcomm παρουσίασε την τεχνολογία MU-MIMO που τριπλασιάζει τη μεταφορά δεδομένων μέσω WiFi

0

Η τεχνολογία MU-MIMO που ανέπτυξε η Qualcomm, προέκυψε έπειτα από δουλειά επτά ετών και υπόσχεται να τριπλασιάσει τις επιδόσεις κατά τη μεταφορά δεδομένων μέσω των δικτύων WiFi, καθώς ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών σε σπίτια, γραφεία και δημόσια hotspots, αυξάνεται διαρκώς.

MU-MIMO-v1

 

Ως τώρα, οι συνδεδεμένοι χρήστες σε ένα δίκτυο WiFi, λαμβάνουν δεδομένα με τη σειρά, όπως όταν περιμένουν να εξυπηρετηθούν στην ουρά ενός ταμείου. Η λειτουργία αυτή είναι φυσικό να προκαλεί καθυστερήσεις όταν σε ένα δίκτυο είναι συνδεδεμένοι πολλοί χρήστες ταυτόχρονα.

Ο αλγόριθμος της τεχνολογίας MU-MIMO, επιτρέπει την ταυτόχρονη διανομή δεδομένων σε πολλαπλές ομάδες χρηστών, ξεχωρίζοντας τι πρέπει να σταλεί στον καθένα.

Ο CEO της Netgear, Patrick Lo, δήλωσε σχετικά με την νέα τεχνολογία: «Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών σε σπίτια και γραφεία, αυξάνει την ανάγκη επάρκειας του bandwith για να κάνει καλύτερη την εμπειρία του χρήστη. Η τεχνολογία MU-MIMO, καλύπτει αυτή την ανάγκη».

Τα πρώτα MU-MIMO chips θα δοθούν στους κατασκευαστές συσκευών εντός του 2014, ενώ οι χρήστες αναμένεται να αποκομίσουν τα οφέλη της τεχνολογίας από το 2015.

Share.

Leave A Reply