Η Cyta συμμετέχει στο ερευνητικό έργο RERUM το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως στόχο τη δημιουργία των «Έξυπνων Πόλεων» (Smart Cities) του μέλλοντος. Μία από τις δύο συνολικά ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στο έργο είναι ελληνική και συγκεκριμένα, πρόκειται για το Ηράκλειο της Κρήτης. Στο ερευνητικό έργο εμπλέκονται 12 εταιρείες και φορείς (πανεπιστήμια, Τοπική Αυτοδιοίκηση) από 6 χώρες, με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα φέρουν τους πολίτες ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον και στην έννοια των έξυπνων πόλεων.

cyta_logo

Η συμμετοχή της Cyta στο έργο συνδέεται με το έντονο ενδιαφέρον της για την καινοτομία. Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία από την έναρξη της εμπορικής της δραστηριοποίησης στην Ελλάδα συνεισφέρει ενεργά στην εξέλιξη της τεχνολογίας στη χώρα. Με ένα δίκτυο αμιγώς νέας γενιάς, βασισμένο σε κόμβο τεχνολογίας IMS (IP Multimedia Subsystem), η εταιρεία προχώρησε σε πολλές προϊοντικές καινοτομίες όπως η έναρξη παροχής για πρώτη φορά στην Ελλάδα των υπέρ-ταχυτήτων VDSL έως και 50Mbps. Όσον αφορά στην πόλη του Ηρακλείου, η Cyta διαθέτει ένα από τα πιο εκτεταμένα ιδιόκτητα οπτικά δίκτυα. Υπενθυμίζεται ότι το Ηράκλειο ανήκει στις πρώτες πόλεις από όπου η εταιρεία ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητά στην Ελλάδα το 2008.

Τι σημαίνει Smart City:

Πρόκειται για την πόλη του μέλλοντος, όπου μέσω έξυπνων εφαρμογών θα ελέγχονται και θα ρυθμίζονται λειτουργίες που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα του πολίτη, όπως για παράδειγμα η κυκλοφοριακή ροή, η ενεργειακή κατανάλωση, η ασφάλεια κτιρίων κλπ.

Με αφορμή την ενεργή συμμετοχή της στο έργο RERUM, η Cyta φιλοξένησε στις 20-21 Μαρτίου την 3η Συνάντηση Εργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων, στα κεντρικά της γραφεία.

Το ερευνητικό έργο RERUM χρηματοδοτείται από το 7ο Πρόγραμμα – Πλαίσιο (FP7/2007-2013) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την υπ’ αριθμόν 609094 σύμβαση ενίσχυσης. Για αναλυτικές πληροφορίες όσον αφορά στο έργο RERUM και τους συμμετέχοντες σε αυτό, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ict-rerum.eu.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply