Η Sony αποκαλύπτει τα σχέδιά της για το «ψηφιακό χαρτί»

0

Η Sony παρουσίασε το «Digital Paper», το νέο της tablet που μιμείται την επιφάνεια ενός χαρτιού μεγέθους Α4. Σύμφωνα με την εταιρεία, το προϊόν προσφέρεται για τον εξορθολογισμό του τεράστιου όγκου εγγράφων που κατά κανόνα κατακλύζουν ένα γραφείο, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση της χρήσης «φυσικού» χαρτιού.

digitalpaper1

Η συσκευή έχει τη δυνατότητα μετατροπής αρχείων Microsoft Word, PowerPoint και Excel σε μορφή PDF και το διαμοιρασμό τους μέσω USB ή Wi-Fi, εξυπηρετώντας στην επιτάχυνση της εργασίας.

Ο Bob Nell, διευθυντής του “Digital Paper Solutions” της Sony Electronics, δήλωσε σχετικά με το νέο tablet: «Το προϊόν είναι πολύ εύκολο στη χρήση και προσφέρεται για ανάγνωση και σχολιασμό συμβάσεων, επιστημονικών άρθρων κ.ο.κ. και θα αντικαταστήσει τις τεράστιες ποσότητες χαρτιού που γεμίζουν τα γραφεία».

Το νέο gadget της Sony έχει διαστάσεις 9.25 x 12.25 x 0.28 και ζυγίζει περίπου 357 γραμμάρια. Η εσωτερική του μνήμη είναι 4 GB ενώ διαθέτει και υποδοχή microSD για επέκταση της μνήμης. Η οθόνη E – Ink Mobius 13,3 ιντσών με ανάλυση 1.200 x 1.600, σε συνδυασμό με το ψηφιακό στυλό, επιτρέπει στους χρήστες να διατηρήσουν την αίσθηση του «φυσικού» κατά την επεξεργασία των εγγράφων.

Η κυκλοφορία του αναμένεται το Μάιο, με προτεινόμενη τιμή πώλησης τα 1.100 δολ.

Share.

Leave A Reply