Ευρώπη υστερεί στις τεχνολογίες και η Ελλάδα ακόμα περισσότερο

0

Η γενική διαπίστωση ότι η Ευρώπη υστερεί στις τεχνολογίες και η Ελλάδα ακόμα περισσότερο, κυριάρχησε στις ομιλίες Ελλήνων και ξένων επικεφαλής φορέων που άπτονται των Επικοινωνιών, σήμερα, πρώτη μέρα του Συνεδρίου, που οργανώνει στο Ζάππειο το υπουργείο Υποδομών με τίτλο «Επιταχύνοντας την εξάπλωση των δικτύων νέας γενιάς: ένας πυλώνας για την ψηφιακή ανάπτυξη» στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. με τη συνεργασία της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU).

digitalgap

Όπως είπε στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής N. Kroes, η ανάγκη για επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς είναι επιτακτική, ειδικά για τη νέα γενιά η οποία πρέπει να επιβιώσει. Η ίδια δεν παρέλειψε να αναφέρει το στοιχείο ότι στη χώρα μας το 36% των ενηλίκων δεν έχει χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο, ενώ μίλησε και για την ανάγκη ενιαίας τηλεπικοινωνιακής αγοράς στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ITU H. Zhao  σημείωσε ότι μεταξύ των χωρών της Ευρώπης παρατηρούνται μεγάλες διαφορές ως προς το επίπεδο της ευρυζωνικότητας, ενώ τόνισε ότι χρειάζονται κίνητρα για επενδύσεις στις τεχνολογίες καθώς και ότι ο δρόμος για να γεφυρωθεί το χάσμα είναι μακρύς.

Το συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή, μεταξύ άλλων, με τις ομιλίες του υφυπουργού Υποδομών Μ. Παπαδόπουλου, ανωτάτων στελεχών της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς και του νέου προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Κ. Λουρόπουλου.

Share.

Leave A Reply