Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου SETRACON η εναρκτήρια συνάντηση του έργου με τους υπόλοιπους εταίρους στην πόλη της Κατερίνης στις 31.01.2014. Στο πλαίσιο του έργου εδαφικής συνεργασίας με την ονομασία SETRACON ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης θα αποτελέσει τελικό χρήστη (end user) για την λειτουργία και διαχείριση της Διαδικτυακής Εφαρμογής παρακολούθησης & ελέγχου της κίνησης των εμπορευματοκιβωτίων.

limani_alexpoli

Η Δράση στοχεύει στην ανάπτυξη διαδικασιών ασφαλείας, καθώς και μιας διαδικτυακής εφαρμογής που θα επιτρέψει την άμεση και αυτόματη αναγνώριση και τον εντοπισμό ενός Container κατά τη μεταφορά του μεταξύ των διαφόρων τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων.

Η προτεινόμενη συστηματική προσέγγιση περιλαμβάνει τυποποιημένες επιχειρηματικές διαδικασίες οι οποίες θα δημιουργηθούν σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις ισχύουσες Νομοθεσίες της Ε.Ε., καθώς και τις ειδικές ανάγκες των εμπλεκόμενων μερών και τους αναγκαίους πόρους.

Επιπλέον, η διαδικτυακή εφαρμογή θα βασίζεται σε προηγμένες και state-of-the-art τεχνολογίες και θα απαιτήσει μόνο μια ασφαλή σύνδεση στο internet και διευθυντικό και όχι τεχνικό υπόβαθρο από τους τελικούς χρήστες / υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης θα αποκτήσει και θα έχει στη διάθεση του δύο σημαντικά παραδοτέα. Αυτά είναι:

1. Ένα checklist, το οποίο θα είναι αποτέλεσμα έρευνας και διάχυσης γνώσης από τα Λιμάνια του Αμβούργου & του Rotterdam στον τρόπο διαχείρισης των εμπορευματοκιβωτίων

2. Μια web εφαρμογή, η οποία θα εγκατασταθεί σε υπολογιστή του ΟΛΑ και θα διαχειρίζεται εμπορευματοκιβώτια κατά την διαδρομή τους στους χώρους του ΟΛΑ. Τα εμπορευματοκιβώτια θα σημαίνονται και με την χρήση της τεχνολογίας θα παρακολουθείται η κίνηση τους.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply