Το αμερικανικό δικαστήριο δικαιώνει την T-Mobile για το…χρώμα

0

Μωβ χρώμα είχε η πρόσφατη δικαστική διαμάχη της T-mobile με την AT&T κι όσο κι αν η υπόθεση μοιάζει παράξενη, τελικά το δικαστήριο δικαίωσε την πρώτη!

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα η AT&T έφτιαξε για τη θυγατρική της Aio Wireless ένα μωβ λογότυπο. Το ίδιο μωβ χρώμα χρησιμοποιήθηκε στο λογότυπο της εταιρείας, στο site αλλά και στα καταστήματα. Η Aio Wireless παρέχει χαμηλού κόστους προπληρωμένες υπηρεσίες internet. 

αριστερά το λογότυπο της Aio Wireless - δεξιά το λογότυπο της T-mobile

αριστερά το λογότυπο της Aio Wireless – δεξιά το λογότυπο της T-mobile

Αντίστοιχη υπηρεσία όμως παρέχει και η T-mobile, η οποία μάλιστα προσφάτως ανανέωσε και τα πακέτα των προσφορών της. Το ζήτημα που ανέκυψε είναι ότι το μωβ χρώμα που χρησιμοποιήσε η AT&T είναι πολύ κοντινό σε απόχρωση με αυτό που χρησιμοποιεί στα λογότυπα της η T-Mobile με αποτέλεσμα η δεύτερη να ζητήσει από το δικαστήριο να απαγορεύσει στην Aio Wireless το συγκεκριμένο χρώμα. Στη σχετική ανακοίνωσε που εξέδωσε η T-mobile υποστηρίζει μάλιστα ότι “η Aio θα έπρεπε να χρησιμοποιεί απόχρωση του πορτοκαλί, όπως είναι τα χρώματα της μητρικής της AT&T”.

Το δικαστήριο τελικά απεφάνθη ότι το μωβ χρώμα είναι χαρακτηριστικό της ταυτότητας της T-mobile και έτσι η εταιρεία κέρδισε τη δικαστική διαμάχη.

Share.

Leave A Reply