Επενδυτές από το Κατάρ εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τη Cyta

0

CYTA-DRMOLAXIA01-03JANUARY2014

Για ενδιαφέρον επενδυτικών κεφαλαίων του Κατάρ για την Cyta κάνει λόγο ο σημερινός Τύπος της Κύπρου. Μάλιστα σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής της Κύπρου αναφέρει πως «ομάδα επενδυτών οι οποίοι δεν προέρχονται μόνον από το Κατάρ έχουν ετοιμάσει πρόταση για είσοδο στον τηλεπικοινωνιακό οργανισμό». Προσθέτει ότι η πρόταση «υποστηρίζεται ότι προνοεί την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Cyta και θα εκδηλωθεί όταν θα αφιχθεί στην Λευκωσία η αντιπροσωπεία από το Κατάρ. Ο συγκεκριμένος όμιλος φαίνεται να ενδιαφέρεται πρώτιστα για τα ιδιόκτητα θαλάσσια καλώδια του οργανισμού τις δυο θυγατρικές σε Ελλάδα και Βρετανία αλλά βεβαίως και για την δυναμική παρουσία που έχει στην εσωτερική αγορά των τηλεπικοινωνιών».

Το ενδιαφέρον αυτό επιβεβαιώνεται εμμέσως και επίσημα. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Χ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την μετάβαση στην Κύπρο αντιπροσωπείας από το Κατάρ με εντολή του Εμίρη να διερευνήσουν τις επενδυτικές προοπτικές επιβεβαίωσε ότι στις εν δυνάμει επενδυτικές κινήσεις είναι και οι αποκρατικοποιήσεις. «Και για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων υπήρξε ενδιαφέρον. Δεν μπορεί τώρα να λεχθεί κάτι συγκεκριμένο, διότι θα έχουμε επίσκεψη από συγκεκριμένη ομάδα του Κατάρ στην Κύπρο για να διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα και όλες τις πιθανότητες» δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Το όλο σκηνικό στην Cyta Κύπρου είναι σαφές ότι ενδιαφέρει την Ελλάδα καθώς η Cyta Ελλάδος είναι πλέον ένας σημαντικός παίχτης, ενώ τα γεγονότα εξελίσσονται σε μια χρονική περίοδο όπου κυοφορείται ένα νέο σκηνικό στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Share.

Leave A Reply