Το Mac 30άρισε!

0

Τα πρώτα της -άντα κλείνει φέτος η Apple, καθώς το ημερολόγιο έγραφε 24 Ιανουαρίου 1984 όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος υπολογιστής Macintosh, που στην πορεία του χρόνου απέκτησε το υποκοριστικό Mac.

mac30

Σ’ αυτά τα 30 χρόνια το μηλαράκι-έμβλημα της εταιρείας, όχι μόνο δεν σάπισε, αλλά κατάφερε να γίνει ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα μήλα της ιστορίας, συναγωνιζόμενο αυτό της Εύας και επιθυμητό πλέον από όλο τον πλανήτη.

Η Apple γιορτάζει τα 30 της χρόνια με μια επετειακή αφίσα που φαίνεται λιτή, πλην όμως έχει κείμενο πίσω από τις λέξεις καθώς είναι φτιαγμένη από τα ονόματα όλων των ανθρώπων που εργάστηκαν στην εταιρεία σ’ αυτά τα χρόνια που λειτουργεί.

Όπως αναφέρεται σε μία από τις επετειακές αφίσες στόχος της Mac όταν δημιουργήθηκε ήταν “να πάρει την τεχνολογία από τα χέρια των λίγων και να τη δώσει στα χέρια των πολλών”. Κι αυτό είναι κάτι που της αναγνωρίζουν ακόμη και οι πλέον σκληροπυρηνικοί πολέμιοι της: το ότι χάρισε στον κόσμο σημαντικά επιτεύγματα σε όλο το τεχνολογικό φάσμα (λογισμικό, υπολογιστές, tablets, smartphones) μα το σημαντικότερό της επίτευγμα είναι ότι έδωσε στη Microsoft πολλούς λόγους για να γίνει καλύτερη.

Με άλλα λόγια έγινε ο ανταγωνισμός που αναπτύχθηκε μεταξύ τους -και συνεχίζει να υφίσταται- τις κάνει καλύτερες και τις δύο, με αποτέλεσμα, τελικά, οι καταναλωτές και οι χρήστες του internet να απολαμβάνουν συνεχώς ποιοτικότερα προϊόντα και υπηρεσίες.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply