Ο Σνόουντεν και το ντόμινο στην τηλεπικοινωνιακή αγορά

0

Φόβοι για “ντόμινο” στην αμερικανική τηλεπικοινωνιακή αγορά εκφράζουν διεθνείς οικονομικοί κύκλοι μετά το σάλο που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του Έντουραντ Σνόουντεν για τη “συνεργασία” της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών (NSA) με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ίντερνετ.

snowden

Πρώτη ανακοίνωσε μείωση στις πωλήσεις της η μεγάλη εταιρεία του χώρου Cisco, που χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες συνέδεσε ευθέως την πτώση με την υπόθεση Σνόουντεν. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC το ντόμινο ενδέχεται να βγει και εκτός των αμερικανικών τειχών, αφού η Κίνα έχει ήδη εκφράσει επιφυλάξεις.

Αντίστοιχα επιφυλακτικό είναι και το Ebay που ανησυχεί για το αν έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πελατών του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άλλες εταιρείες στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της διαχείρισης data, μπορεί να μην έχουν εκφραστεί δημόσια, ωστόσο εξετάζουν τρόπους “παράκαμψης” της Αμερικής (άρα και της NSA) στην διακίνηση των δεδομένων τους, αλλά το σενάριο αυτό μοιάζει μη εφαρμόσιμο.

Πάντως, ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι ανέμενε αποσταθεροποίηση στην αγορά μετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Share.

Leave A Reply