Τη δική τους “Φιλική Εταιρεία” συστήνουν τρεις από τις υπερδυνάμεις του Ίντερνετ με σκοπό την προστασία τους. Η  Microsoft, η Google και το Facebook ανακοίνωσαν ότι συμπράττουν σε μια -πρωτότυπη ομολογουμένως- ενέργεια που στοχεύει στον εντοπισμό των αδυναμιών σε εφαρμογές ή πλατφόρμες που είναι αναπτυγμένες στο διαδίκτυο.

dh

Πιο αναλυτικά η σύμπραξη ζητά συνεργασία από Hackers τους οποίους ονομάζει “Φιλικούς” και τους επιφορτίζει με το καθήκον να εντοπίζουν ιούς και να τους αναφέρουν ή/και να τους καταπολεμούν. Οι hackers θα ανταμοίβονται για τις επιτυχίες τους, οι οποίες σκοπεύουν μόνο προς τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Ίντερνετ και κυρίως σε επίπεδο ασφάλειας.

Οι αμοιβές κυμαίνονται από 300 έως 5.000 δολλάρια και τα χρήματα δίνονται ανάλογα με το βαθμό δυσκολίες κάθε εγχειρήματος. Οι “χρηματοδότες” είναι το Facebook και η Microsoft, ενώ η Google θα παρέχει το προσωπικό που θα ορίζει τις αμοιβές.

Όλες οι λεπτομέρειες του project και οι όροι συμμετοχής σε αυτό ορίζονται στον διαδικτυακό τόπο hackerone.com που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό του project και ήδη στην αρχική του σελίδα υπάρχουν ορισμένα πεδία προς έλεγχο, στα οποία αναφέρεται και η αμοιβή.

Στο project μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε επιθυμεί, ακόμη και παιδιά αρκεί να υπάρχει έγκριση των γονιών τους. Από τα δικαιώματα συμμετοχής εξαιρούνται οι πολίτες των χωρών που δεν έχουν εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ (Κούβα, Συρία, Ιράν, Β. Κορέα).


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply